Miloš Degenek: Ne igramo protiv 11 Mesija, Leo je za mene najbolji fudbaler svih vremena 1EPA-EFE/Abir Sultan

Fantastičan rezultat napravili su fudbaleri Australije plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva. Za mesto među osam najboljih boriće se sa Argentinom (subota, 3. decembar, 20.00).

U konkurenciji Francuske, Danske i Tunisa, Sokerusi su sa dve pobede uspeli da se nađu među šesnaest najboljih reprezentacija u Kataru.

Posebno u presudnom meču sa Danskom, Miloš Degenek dao je naročit doprinos igrom u defanzivi na poziciji desnog beka.

Jasno je i nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde da će u osmini finala imati pretežak posao protiv Argentine.

Leo Mesi će biti u fokusu skautinga stručnog štaba Australije, međutim, na poslednje dve utakmice Argentina je timski znatno bolje odigrala, pre svega u manevru, sa aspekta agresivnosti, presinga i načina na koji su dolazili do poseda nakon izgubljene lopte.

„Biće utakmica 11 na 11. Nema Argentina 11 Mesija, već samo jednog. Za mene je Leo najveći fudbaler svih vremena, ali igranje protiv njega ne doživljavam kao čast, jer je i on samo ljudsko biće, kao svi mi. Veća je čast što smo u osmini finala Mundijala“, poručio je Miloš Degenek.

U prvom kolu, Australija je iskusila snagu jednog od favorita za osvajanje Mundijala. Francuska se ispostavila prejakom.

„Galski petlovi su verovatno najveći favoriti za osvajanje turnira. To nije samo moje, već mišljenje celokupne javnosti. Mada, isto tako, smatram da se Argentina posle početnog poraza podigla na viši nivo i da sad igra u skladu sa svojim mogućnostima. Dodatno je motivisana činjenicom da je ovo Mesijev poslednji Mundijal, želi da ga okonča peharom. Naš zadatak je da ga u tome sprečimo“, optimista je srpski fudbaler u dresu Australije.

Degenek je stava da bi protiv Argentine trebalo da nastupe sa manje respketa nego što je to bilo u duelu sa Francuskom.

„Veliki sam Mesijev navijač, verovatno bih više od njega želeo da osvojim Prvenstvo sveta. Šalu na stranu, dosta smo naučili iz prvog meča sa Francuzima. Možda smo i previše poštovanja ukazali prvaku planete i zato mislim da će za dva dana biti totalno drugačija utakmica.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari