Piksi o izborima u FSS: Igrači me pitali kakav je ovo cirkus 1foto: STARSPORT

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za štampu nakon neuspeha fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru.

Povodom izbora u FSS i da li je to poremetilo reprezentativce pred samo takmičenje, Piksi je rekao da je tajming za iste bio veoma loš.

„Iako se ne bavim fudbalskom politikom, nije lepo što se to dogodilo, ali se dogodilo. Mi smo sami po sebi majstori da unesemo neki nemir i da pokvarimo neku atmosferu. Tajming nije bio dobar, bilo je pred odlazak u Katar. Igrači su me pitali kakav je ovo cirkus i šta se to radi i čudili se čudu da li je to moguće. Sve to sam ostavio po strani i rekao da se koncentrišu na teren i da ne brinu i ne gube energiju na ono što ne treba da vas interesuje, ne možete da pobegnete od evidentnih stvari“, rekao je Piksi.

Na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije vršilac dužnosti predsednika FSS i jedini kandidat za tu funkciju, Nenad Bjeković, nije izabran jer nije bilo kvoruma. Kasnije je odustao od kandidature, tako da posle 19 meseci čekanja još uvek nije izabran predsednik FSS.

To će biti urađeno u martu naredne godine.

Srbija nema predsednika FSS od marta 2021. godine kada je Slaviša Kokeza podeno ostavku na tu funkciju. Nakon njegovog odlaska vršilac dužnosti nekoliko meseci bio je Marko Pantelić, da bi kasnije tu ulogu preuzeo Nenad Bjeković.

Sednicu u Staroj Pazovi obeležila je i žestoka rasprava predstavnika večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari