Povratak u VD sadašnjost 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Hoću svoj deo, nećete da me prevarite“, čuvene su reči Bogdana Diklića iz kultnih Maratonaca.

Fudbalski savez Srbije zaradio je odlaskom na Svetsko prvenstvo pozamašnu sumu novca, čija podela u skladu sa već postojećom praksom neće biti javna, pa je izvesno da će biti i onih koji će biti nezadovoljni svojim delom kolača.

Odlazak na bilo koje međunarodno takmičenje u fudbalu treba da bude benefit pre svega za srpske klubove, koji su proizođači igrača koji kasnije svojim fudbalskim veštinama treba da ostvare rezultat od koga svi treba da imaju korist. Srpski klubovi će tradicionalno od premija dobiti samo papirić na kome će im biti napisano za koga treba da podignu ruku na predsojećim izborima, koji nisu ni na vidiku.

Svetsko prvenstvo osim nagrada koje su najveće u istoriji fubala, ostaće zapamćeno po verovatno poslednjem fudbalskom plesu na svetskim prvenstvima dva igrača koji su obeležili poslednje dve decenije svetskog fudbala, Ronalda i Mesija, ovaj drugi je uspeo da skine preveliki teret sa leđa koji je imao u svojoj rodnoj zemlji, u kojoj je fudbal podjednako važan kao i život. Mesi je ispisao istoriju svetskog fudbala i stao rame uz rame sa Maradonom, koji će ipak ostati najvoljeniji argentinski sin.

Srbija nažalost nije uspela da ostvari željeni rezultat, prevelika euforija i loša priprema za turnir svrstala nas je u red najlošije plasiranih reprezentacija. Za razliku od drugih nacionalnih timova koje su u ložama stadiona bodrile njihove fudbalske legende, nas su bodrili „vršioci dužnosti“. Za Vidića, Mirkovića, Ivanovića, Lazovića, Jovanovića, Krasića i drugare nije bilo mesta. Da su drmali šipku na tribinama, možda bi imali i funkciju, ovako nam preostaje da ih se sećamo i da se nadamo da će jednog dana povesti srpski fudbal u neku bolju budućnost.

Uskoro se vraćamo u našu realnost i nastavak nacionalnih takmičenja, u kome ćemo kao po navici čitati saopštenja i međusobne optužbe. Krenuće i izgradnja najskupljeg Nacionalnog stadiona u istoriji sporta, koji će finansirati četvrti najsiromašniji narod na Starom kontinentu. Hleba i igara, do nekog drugog velikog takmičenja i velikih očekivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari