Predrag Rajković se fokusirao na Brazilce: Pustio sam Vinisijusa i Rodriga da mi daju golove... 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Skockani“ i raspoloženi, fudbaleri reprezentacije Srbije danas su otputovali u Katar u kojem od 20. novembra počinje Svetsko prvenstvo.

Opušteni, pozitivni, bez neke presije, puleni Dragana Stojkovića Piksija pokušaće da na Mundijalu ostavre dobar rezultat, a to bi bio prolazak grupne faze.

Na tom putu, prvi rival biće im reprezentacija Brazila; duel je zakazan za 24. novembar, a jedan od vinovnika trebalo bi da bude i Predrag Rajković, golamn Majorke.

S obzirom na broj Brazilaca koji nastupaju u španskoj Primeri, pre svega u Realu i Barseloni, Rajković spremno dočekuje meč sa Selesaom.

Između Rajkovića i Vanje Milinkoviać Savića vodiće se „borba“ oko startne jedinice.

Rajković bi mogao da dobije prednost jer je iskusniji, a isreno napisano i manje je sklon kiksevima. Ujedno, u Primeri nse često susreće sa brazilskim fudbalerima.

Okupljanje reprezentacije dočekao je kao nesavladan na poslednja dva meča Majorke u šampionatu Španije, protiv Viljareala i Atletiko Madrida.

I to je pokazatelj da je u sasvim dobroj formi; istovremeno, imao je iskustvo igranja protiv Reala u Madridu.

Majorka je sredinom septembra poražena u prestonici Španije, a Rajković je imao priliku da se uveri u golgeterske i tehničke sposobnosti Brazilaca Vinisijusa i Rodriga.

„Tad sam ih pustio na „Bernabeuu“. Šalim se, dobri su Rodrigo i Vinisijus, ali i mi imamo kvalitetan tim. Probaćemo da zaustavimo sve napade Brazilaca, neće im biti lako“, samopouzdano je uzjavio Rajković u intervjuu za Jutjub kanal FSS-a, rađen ispred panoa na kome dominira fotografija Orlića sa Mundijalita na Novom Zelandu, 2015.

„Napravićemo intervju i sa peharom Svetskog prvenstva, Bože zdravlja! Jeste to pre sedam leta bilo na uzrast do 20 godina, ali je i dalje Svetsko prvenstvo. Dosta igrača iz toig tima je sad u najboljoj selekciji. To je znak da je generacija bila kvalitetna čim je izrodila veliki broj A reprezentativaca“, podsetio je Rajković da se među putnicima za Katar nalaze čak osmorica reprezentativaca osvajača Mundijalita na Novom Zelandu.

Jedan od njih je i Rajkovićev kolega, Vanja Milinković Savić.

„Baš je zdrava konkurencija. Dobri smo u golmani, u formi smo, na Misteru je da odluči ko će da brani. Među nama nema ljubomore. Jedni drugima smo podstrek“, uverava 27-godišnji golman rodom iz Negotina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari