"Prerano smo digli ruke u znak predaje": Direktor reprezentacije Srbije nije mogao da prepozna Orlove protiv Brazila 1Photo by Narko Djokovic/Starsport.rs

Stevan Stojanović ne poriče vrhunski kvalitet Karioka, ali ni podbačaj srpskog tima u derbiju uvodnog kola G grupe.

Popularnom Diki je žao što naša, direktno plasirana, ekipa nije bila maksimalna na svojoj mundijalskoj premijeri u Kataru. Mada je poitanje je da li je to mogla biti protiv tako moćnog Brazila (0:2).

„Pričali smo pre dolaska u Katar da ova Srbija nikoga ne potcenjuje, ali se nikoga i ne plaši. Ipak, utisak je da smo u drugo poluvreme ušli sa previše respekta prema reprezentaciji Brazila i to nas je koštalo pozitivnog rezultata. Nekako smo prerano podigli ruke u znak predaje, što u proteklom periodu nije bila odlika ove generacije”, prvi su utisci Stojanovića posle poraza od 0:2.

Dragan Stojković je posle poraza govorio o fizičkoj spremi igrača i rovitosti pojedinaca, koji su ga ubeđivali da su spremni. Stojanović to ne „čita“ kao sukob struke i ekipe.

“Selektora je zabrinuo strahovit pad u drugom poluvremenu, ali u fizičkom smislu. I to je jasno i glasno rekao. Nema tu prostora ni potrebe za bilo kakve insinuacije. Imamo igrače koji su došli sa povredama i bilo je logično da ih pita da li i dalje osećaju bolove i da li mogu da se stave na raspolaganje.

Neki su mogli, neki nisu. Znate vrlo dobro Mitrovićev mentalitet, naravno da je rekao da je spreman. Čak je i Kostić stisnuo zube, ali selektor nije želeo da rizikuje… Žao mi je što su nam povrede diktirale sastav tima, jer bi naša formacija sa dva špica bila daleko opasnija po gol Brazila”, smatra Stevan Stojanović.

Za njegov pojam ne treba razmišljati kao da je smak sveta, nego svu energiju treba preusmeruti na duele sa Kamerunom (28. novembar) i Švajcarskom (2. decembar), jer se još može u osminu finala SP.

”Odmah posle žreba u aprilu konstatovali smo da je raspored dobar i da je bolje što sa Brazilom igramo na startu, na ne na kraju grupne faze. Ubeđen sam da smo kvalitetnija reprezentacija od Kameruna i Švajcarske i da ćemo to pokazati na terenu.

Mi se pitamo i to je najvažnije. Poraz od ovako moćne reprezentacije nije katastrofa. Ova generacija je pokazala u više navrata, pre svega u Lisabonu i Oslu, da je najbolja onda kada je najteže. Glavu gore i idemo dalje”.

Ne samo zato što je i sam bio vrhunski golman, Dika Stojanović je ishvalio zaslužili je Vanju Milinkovića-Savića bez kao našeg najboljeg pojedinca protiv Brazilaca.

“Vanja je bio briljantan, ovo mu je možda i partija života. Šteta što nije nagrađen boljim rezultatom, ali je pokazao još jednom da poseduje vanserijske golmanske kvalitete. Iskreno se nadam da će u naredne dve utakmice imati mnogo manje posla“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari