Prvi šok rezultat na Mundijalu: Saudijska Arabija pobedila Argentinu 1Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

U prvom kolu C grupe na 22. Svetskom prvenstvu u Kataru videli smo prvo veliko iznenađenje.

Saudijska Arabija je posle preokreta savladala favorizovanu Argentinu sa 2:1.

Poveli su „Gaučosi“ već u 10. minutu nakon uspešno realizovanog penala Lionela Mesija, a preokrenuli su uslovno rečeno gosti za svega pet minuta u nastavku meča.

Al Malki je poslao dugu loptu do Al Buraikana koji ju je spustio do Saleha Al Šehrija koji je lako pretrčao Kristijana Romera, a onda je poslao loptu po zemlji pored nemoćnog Emilijana Martinesa.

U 53. minutu nakon što je izblokiran udarac jednog igrača Saudijske Arabije, lopta dolazi do Salema Al Davsarija, a on dribla tri igrača Argentine na ivici kaznenog prostora i šalje neodbranjiv udarac ka golu Emilijana Martineza.

„Gaučosi“ su sjajno započeli meč i nakon gola još dva puta puta bili u izglednim prilikama, ali su upadali u ofsajd zamke protivnika.

Kako je vreme prolazilo Saudijska Arabija je dolazila do lopte i ravnoteži u posedu iste, a od drugog poluvremena i smislenih akcija koje su uništavale argentinsku odbranu.

I nakon vođstva, azijska selekcija se nije u potpunosti povukla, već je pretila golmanu Emilijanu Martinezu koliko je mogla.

Napadi „Gaučosa“ su bivali stihijski, bez ikakvog plana i organizacije, a loptu je uglavnom u nogama imao Lionel Mesi.

To su ubrzo spoznali i Saudijci koji su udvajali kapitena ekipe Lionela Skalonija zbog čega favoriti na ovom meču nisu imali ozbiljniju priliku u finišu susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari