Rođeni Madriđanin bez milosti prema Španiji: Ašraf Hakimi zadao zadnji udarac Enrikeovoj ekipi 1EPA-EFE/Neil Hall

Strelac gola za pobedu Maroka i njegov istorijski plasman u četvtrfinale Svetskog prvenstva mogao je da zaigra i za Crvenu furiju.

Ašraf Hakimi došao je na svet u Madridu pre 24 godine i kao veliki talenat pozvan je u mlađe selekcije rodne zemlje, međutim izabrao je dres države odakle su mu roditelji.

„Kada sam bio klinac bilo je kontakata, čak sam i bio u kampu španske reprezentacije na probi. Nekoliko dana sam boravio tamo i shvatio sam da to nije pravo mesto za mene. Nisam se osećao kao kod kuće. Nema konkretnog razloga, ali hteo sam da budem kod kuće, u arapskoj kulturi, da budem Marokanac“, rekao je svojevremeno za Marku mladić koji je iskoristio ključni jedanaesterac u penal seriji na kraju 120-minutne borbe sa favorizovanom Španijom – 3:0 (0:0, 0:0).

Kao dete iz španske prestonice, logično, prošao je fudbalsku školu Reala, u kojoj je stasavao od 2006. do 2016. godine, dok nije sa 18 godina zaigrao za razvojni tim kraljevskog kluba – Kastilju. Međutim, nije pustio „korenje“ na „Santijago Bernabeu“, već je dve godine proveo na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda, da bi sa samo 17 takmičarskih utakmica za rekordnog osvajača Lige šampiona prodat Interu.

Ni u Italiji se nije dugo zadržao, pošto je posle sezone u kojoj je marokanski bek dao sedam golova i namestio 11 pogodaka prodat bogatijem Pari Sen Žermenu. U transferu vrednom čak 68 miliona evra.

Posle partija na Mundijalu cena može samo da mu raste, naročito nakon tehničke klase demonstrirane izvođenjem čuvene panenke sa bele tačke, na kraju drame sa Španijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari