"Sakriven i izgubljen, nije ga bilo na terenu": Mediji u Argentini okrivili Mesija za blamažu protiv Saudijske Arabije 1EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Javnost i novinari teško primili senzacionalan ishod duela sa autsajderom iz C grupe (1:2).

Naslovi izveštaja uglavnom staju u jednu reč „Senzacija, Šamar, Šok, Udarac…“, kao dovoljan opis rezultatskog preokreta.

„Udarac. Koji nas je nabio uz zid. Jedan od onih koji će ostaviti ožiljak za dugo vremena. Pri tome rezultat nije ono što boli. To nam izazivaju izostanak reakcije, nepostojanje timske igre, nedostatak pritiska, igra bez čvrstine u odbrani.

Argentina je protiv Saudijske Arabije izgubila puno više od utakmice. Zaboravila je svoje fudbalske principe u svlačionici i počela SP na najgori način. Okej, VAR nam je dao penal i vodstvo, ali nakon toga Romero, De Paul i Paredes nisu znali iznositi loptu“, piše, na primer, Ole.

Pomenuti medij jedan je od onih koji je prstom pokazao na Lionela Mesija, kao glavnog krivca za to što su Gaučosi ostali bez bodova.

„Mesija nije bilo na terenu. Neuigran, neprecizan, Mesi je ostao sakriven na desnoj strani i izgubljen. Zato je i izgubio utakmicu. Leo je pokušavao, ali je prošao put od sna do noćne more…“, tvrdi Ole.

Autor teksta iz Klarina na isti način je video izgubljen susret, a fudbaleru Pari Sen Žermenu dao je ocenu 4, na skali od 1 do 10.

„Istorijski šok za Argentinu. Mesi je počeo utakmicu realizovani penalom i skoro još jednim golom, ali nakon toga više nije mogao naći prostor u superkompaktnom bloku kojeg su podigli Saudijci. Prvi gol oni su postigli nakon što je Mesi izgubio loptu. Jedan od najvećih je loše je otvorio svoje peto SP.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari