Španci optužuju fudbalere Argentine da su namerno izgubili: Mesi dobio novac od Saudijaca 1Lionel Mesi. Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Fudbaleri Argentine namerno su izgubili od Saudijske Arabije (2:1) u duelu ove dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru, objavio je najtiražniji španski dnevni list „As“.

Madridski dnevnik piše da je kapiten Argentine Lionel Mesi nedavno potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom da bude sportski ambasador ove zemlje.

„Šokantna pobeda nas tera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Mundijala, već i kako su Saudijci okončali niz od 36 utakmica Mesijevog tima u kojima nisu doživeli poraz i koji je bio glavni kandidat da osvoji Mundijal“, navodi se u tekstu.

Španski mediji tvrde da Mesi lobira da Saudijska Arabija bude domaćin Mundijala 2030. godine.

„U maju, verovatno najbolji i najpoznatiji fudbaler na planeti potpisao je ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primeti da Saudijska Arabija želi da bude domaćin Svetskog prvenstva 2030. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari