"Sve mi se svidelo, davaćemo golove i Nemačkoj": Španski selektor skinuo kapu ekipi za rapsodiju protiv Kostarike 1EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Luis Enrike oduševljen „sedmicom“ u prvom kolu Svetskog prvenstva u fudbalu.

Šest igrača dalo je sedam golova Kostariki, u najubedljivijoj pobedi od početka takmičenja u Mundijalu, pa je selektor mogao samo da im se pokloni za efikasnost i dominaciju u meču 1. kole E grupe.

„Bila je to posebna utakmica za nas. Čekali smo dugo na početak ovog takmičenja i sad kad je sve počelo, jako smo dobri. Mislili smo da će biti teško, svaki početak je težak, ali jako sam zadovoljan viđenim“, čak i da je hteo nekadašnji reprezentativac nije mogao da nađe zamerku naslednicima Gaviju, Morati, Toresu…

„Često sam znao čitati o tome kako ne dajemo puno golova. Još uvek nemamo čistu sliku o tome ko je, recimo, naš prvi napadač, ali imamo puno igrača koji mogu postići gol. Mislite da ćemo sada stati? Nema šanse, mi smo tek počeli igrati“, puca od optimizma i samopouzdanja Luis Enrike.

A koliko su „muncije“ sačuvali njegovi izabranici proverićemo već 27. novembra, u derbiju sa Nemačkom, koja je danas poražena od Japana (1:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari