Veljković ne može – Mitrović počinje utakmicu odluke 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jutro, uoči meča sa Švajcarskom, odsudnom za plasman u osmini finala Svetskog prvenstva, izvesna je i mala korekcija u poslednjoj liniji srpskog državnog tima.

Umesto Miloša Veljkovića, na poziciji centralnog veziste, najverovatnije, zaigraće Stefan Mitrović, piše Sport Klub.

U finišu meča sa Kamerunom, Miloš Veljković nije izdržao. Stasiti prvotimac Verdera osetio je bol u primicaču, zbog čega se u 77. minutu preselio na klupu. Činilo se, kako je vreme prolazilo, da će centralni štoper biti spreman za utakmicu odluke. Odradio je i poslednji trening, veče uoči susreta, ali…

Jutro pred utakmicu stigla je vest da Veljković, ipak, neće moći biti među starterima.

Mesto u centralnom delu poslednje linije, između Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića, najverovatnije, zauzeće Stefan Mitrović. Očigledno, prva defanzivna rezervna opcija selektora Dragana Stojkovića, dobiće šansu ispred Srđana Babića i Strahinje Erakovića.

Štoper Hetafea debitovao je na Mondijalu u burnom susretu sa Kamerunom (3:3). Ušao je u 57. minutu, posle povrede Strahinje Pavlovića i za kratko vreme dejstvovao sa dve pozicije – levog i centralnog defanzivca. Večeras, u susretu „mondijalske istine“, igraće u središnjem delu poslednje linije.

Od ranije je dobra vest da se oporavio Strahinja Pavlović. Snažni defanzivac, takođe, imao je problema sa povredom. Vukao je još od Brazila, „kapitulirao“ u drugom poluvremenu sa Kamerunom… Na sreću, izlazak u to vreme, iako pri rezultatu 3:1, imao je i dobrih strana – popularni Kalaba oporavio se tokom protekla tri dana i igraće protiv Švajcarske.

Ostalih devet dresova, od početka meča, trebalo bi da zaduže: Vanja Milinković Savić, Nikola Milenković, Andrija Živković, Nemanja Gudelj, Sergej Milinković Savić, Filip Kostić, Dušan Tadić, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.

Utakmica na simpatičnom stadionu „974“ počeće u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari