Kazemiro prihvatio ponudu Mačester junajteda za mnogo veći novac 1 EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Panično u Mančester junajtedu pokušavaju da ojačaju redove, nakon najlošijeg starta sezone u poslednjih dvadesetak godina. Ne postoje vrata na koja nisu pokucali, a izgleda da će im jedino Kazemiro otvoriti. Uprkos tome što bi i ove sezone imao važnu ulogu u Realu, Madriđani su odlučili da prihvate zahtev Brazilca da pređe u Junajted. Jednostavno, sa Old traforda mu nude gotovo duplo veća primanja i višegodišnji ugovor.

Od povratka sa pozajmice iz Porta 2015, Kazemiro je bio neizostavan deo veznog reda Reala zajedno sa Krosom i Modrićem. Naosvajao se trofeja momak iz Sao Paola u poslednjih sedam godina, verovanto ne sluteći da će ovoga leta napustiti Španiju.

Ipak, nedavno pristigla ponuda na adresu Reala toliko ga je zaintrigirala, da je zatražio od kluba da mu omoguće transfer. U Madridu, očigledno, nisu želeli da prave nikakvu sagu u vezi sa potencijalnim transferom; Junajtedu su postavili uslov težine 70 miliona evra na ime obeštećenja.

Kazemiro bi u Mančesteru zarađivao 11 miliona evra neto, što bi trebalo da bude, maltene, duplo više nego što dobija u Realu (oko šest miliona evra). Uprkos tome što se Junajted nalazi u haotičnoj situaciji, Kazemiro bi trebalo da dobije višegodišnji ugovor (na četiri godine), što u Realu nije opcija kada su u pitanju fudbaleri stariji od 30 godina.

Uprkos tome što sa Madriđanima ima obavezujuću saradnju do 2025. Kazemiro je rešio da napusti uređen sistem i otisne se u nepoznato. U Realu sigurno to nisu očekivali, ali će u Kamavingi i Orelijenu Čuameniju imati adekvatne alternacije.

Postoji i mogućnost da Real do kraja avgusta angažuje još jednog zadnjeg veznog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari