Kecmanović opet na Frica 1 EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Srpski teniser prošao u osminu finala Mastersa u Majamiju, gde će se sastati sa rivalom koji ga je ostavio bez Top 4 u Indijan Velsu.

Miomir Kecmanović je do drugog duela sa Amerikancem, za kratko vreme, došao pobedom protiv Sebastijana Korde iz SAD – 2:0 (7:6 (7:4), 6:3).

Već na startu meča Beoograđanin je napravio brejk, ali nije uspeo da ga zadrži, pa je prvi set odlučen doigravanjem. Bilo je neizvesno sve do 4:4, a zatim je Korda greškom poklonio mini brejk. Usledila je duga razmena u kojoj je Kecmanović dočekao grešku protivnika, a servis-vinerom je realizovao već prvu set loptu.

Spasao je Miomir dve brejk lopte u prvom gemu drugog seta, a zatim je u sledećem gemu napravio brejk bez ijednog izgubljenog poena. To je bio ključni interval, pošto je Miomir u četiri gema na svoj servis do kraja meča zbirno izgubio svega pet poena. Mogao je i ranije da reši meč, na 5:2 je propustio četiri meč lopte, ali je u narednom gemu realizovao ukupno šestu.

Kecmanović će se za četvrtfinale boriti sa Tejlorom Fricom iz SAD, koji je savladao zemljaka Pola. Taj duel na programu je u utorak na sredu od 3.00, uz direktan prenos na Sport klubu. U Indijan Velsu je Fric u tri seta pobedio Kecmanovića u četvrtfinalu, pa naš as zna tačno šta ga čeka i pta treba da promeni da bi mu se revanširao.

Na projektovanoj ATP listi za sledeći ponedeljak, Miomir je trenutno na 43. mestu, pet pozicija slabije od najboljeg plasmana u karijeri, ali ima priliku da još napreduje, ukoliko daleko dogura na aktuelnom turniru klase 1.000 (bodova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari