Kecmanović počeo da pobeđuje na travi, boriće se za polufinale Istborna 1Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Prebrodio je Miomir Kecmanović krizni period od starta sezone na travi, naročito posle pobede nad Aleksandorm Vukićem (7:6, 6:4).

Travnata podloga nije omiljena Miomiru Kecmanoviću, naprotiv.

Ipak, u sklopu priprema za vimbldon, bilo je poženo da na vreme stekne formu i prilagodi se najbržoj podlozi u svetu tenisa, pogotovo na riternu.

Pre Istborna, Srbin je bio u seriji od čak četiri poraza na travi. Međutim, na poslednjem turniru pred početak Vimbldona, Kecmanović je vezao dva trijumfa. Posle pobede nad Kinezom Vuom, savladao je i i crnogorskog igrača Aleksandra Vukića koji je odrastao u Australiji (7:6, 6:4).

Za sat i po vremena, Kecmanović je savladao Vukića i tako prvi put još od aprila meseca i turnira u Banjaluci, vezao je dve pobede.

Rezultat u Istbornu deluje ohrabrujuće, posebno jer će Kecmanović imati složen zadatak u Londonu, s obzirom na to da je prošle sezone dogurao do trećeg kola. Možda bi napravio još veći podvig da nije naleteo na Novaka Đokovića.

U prvom setu, nije bilo brejka sve do trinaestog gema. Na 6:5 u poenima, Vukić je imao set loptu, ali je Kecmanović uspeo da veže tri poena i povede u setovima.

U drugom je australijski teniser poveo sa 4:2, prvi je napravio brejk, međutim u naredna četiri dominirao je Kecmanović plasiravši se tako među osam najboljih tenisera na turniru.

Ovim trijumfom gotovo izvesno je obezbedio skok sa 41. na 40. poziciju, a ukoliko savlada 57. tenisera sveta Francuza Gregoara Barera, preskočiće Endija Marija, a projektovani rang biće mu 38. mesto ATP liste.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari