Kecmanović u četvrtfinalu Srbija Opena 1foto: Starsrport/Serbia Open

Da fantastična forma Miomira Kecmanovića u 2022. godini nije prolazni iskorak u karijeri 22.godišnjeg Beograđanina nego plod saradnje sa novim trenerom Davidom potvrđeno je i jučerašnjim plasmanom srpskog tenisera u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Srbije.

Manje ubedljivo, ali takođe u dva seta, 38. reket sveta savladao je Australijanca Džona Milmana – 6:4, 7:6 (7:5) i prošao u četvrtfinale turnira klase 250 (bodova) u Beogradu.

Ko god da mu bude naredni rival, a može biti samo pobednik sinoćnjeg srpskog derbija između Novaka Đokovića i Lasla Đerea, taj će morati maksimalno ozbiljno da ga analizira i rastrči se po dorćolskoj šljaci, jer je Kecmanović naučio da drži određen nivo igre tokom meča i bez panike se izvlači iz kreni-stani situacija, kakvo je recimo bilo nadmudrivanje u taj-brejku drugog trijumfa u trećem duelu sa kolegom sa Petog kontinenta.

Kecmanović je od samog starta bitke, stavom, držanjem, kretanjem, izborom udaraca… davao do znanja 80-plasiranom na ATP listi da je izašao na teren da bi se zadnji smejao. U svakom od prva tri servis gema protivnika imao je brejk loptu, iskoristio ju je u drugom, a potom rutinski kontrolisao igru do 6:4, realizovavši prvu set loptu. Deceniju stariji Milman bio je prilično bezopasan u situacijama kada je Srbin izvodio početni udarac, koji je i drugi set otvorio brejkom.

Međutim, ono što nije uspeo u prethodnih deset gemova, Milman jeste u drugom gemu drugog seta. Došao je do čak tri brejk lopte i iskoristio drugu da uhvati rezultatski priključak – 1:1. Naš predstavnik odmah je uzvratio istom merom, ali su tada usledili, uglavnom vrlo dugi, gemovi na Džonov servis.

Do kraja seta nijedan nije uspeo da oduzme tuđ servis, iako je bilo šansi, pa se moralo u taj-brejk. Milman je bolje počeo i imao vođstvo od 4:2, ali je Miomir sa četiri vezana poena sve okrenuo u svoju korist. Stigao je do dve meč lopte. Prvu na svoj servis nije pretvorio u slavlje, ali jeste drugu i to već na početni udarac Australijanca.

– Bilo je veoma teško, posebno u drugom setu. Nisam uspeo da nađem rešenje da ga ranije završim, ali sam ostao u igri. Na sreću u taj-brejku sam bio veoma dobar i stigao sam do trijumfa – prokomentarisao je Kecmanović nakon slavlja, a onda kratkom izjavom najavio sledeći duel.

– I Novak i Laslo su moji prijatelji. Ko god da mi bude rival, biće veoma teško – jasno je srpskom teniseru, mada mu od sve trojice najbolje ide mesecima unazad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari