Kevin De Brujne najplaćeniji fudbaler u Premijer ligi, Čolo Simeone najplaćeniji trener na svetu 1Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Fudbaler Mančester sitija Belgijanac Kevin de Brujne naplaćeniji je igrač Premijer lige sa bruto mesečnom zaradom od 1,7 miliona funti, objavio je francuski list Ekip.

Na drugom mestu se nalazi njegov saigrač Norvežanin Erling Holand, koji mesečno u Mančester sitiju zarađuje 1,6 miliona funti. Međutim, francuski list tvrdi da norveški napadač ima brojne bonuse u svom ugovoru sa engleskim klubom, koji nisu zvanična zarada, i to ga možda čini plaćenijim fudbalerom od De Brujnea.

Na trećem mestu je golman Mančester junajteda David de Hea (1,6 miliona funti). Iza njega slede napadač Liverpula Mohamed Salah i fudbaler Mančester junajteda Džejdon Sančo, koji mesečno zarađuju po 1,495 miliona funti.

Takođe, francuski L’Ekip objavio je listu najplaćenijih fudbalskih trenera na svetu na kojoj je ubedljivo prvi strateg madridskog Atletika Dijego Čolo Simeone.

Argentinski trener godišnje zarađuje 34 miliona evra.

Drugo mesto zauzeo je trener Mančester Sitija Pep Gvardiola sa „samo“ 22,4 miliona evra. Na trećem mestu je menadžer Liverpula Jirgen Klop sa godišnjim prihodom od 17,8 miliona evra.

Lista najplaćenijih fudbalskih trenera prema L’ekipu.

1. Dijego Simeone (Atletiko Madrid) – 34 miliona evra godišnje
2. Pep Gvardiola (Mančester Siti) – 22.4
3. Jirgen Klop (Liverpul) – 17,8

4. Grejem Poter (Čelsi) – 13,5
5. Masimilijano Alegri (Juventus) – 12.8
6. Tomas Tuhel (Bajern) – 12
7. Karlo Anćeloti (Real Madrid) – 11

8. Simone Inzagi (Inter) – 10
9. Žoze Murinjo (Roma) – 9,2
10. Erik Ten Hag (Mančester Junajted) 7,8

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari