Kevin Panter učinkovitiji od Dušana Kecmana i Uroša Tripkovića 1foto PEĐA MILOSAVLJEVIĆ/STARSPORT

Otkad se Partizan na jesen 2022. godine vratio u Evroligu posle višegodišnjeg odsustva, najbolji strelac crno-belih je kapiten Kevin Panter. To je jasno svakome ko je, makar i površno, pratio igre 30-godišnjaka iz Bronksa. Međutim, jedan statistički podatak veoma dobro oslikava koliko je Panter zapravo efikasan.

Na utakmici koju je tim Željka Obradovića igrao u četvrtka u okviru 13. kola Evrolige, Partizan je posle preokreta pobedio milansku Olimpiju, a veliku ulogu u trijumfu šampiona ABA lige imao je Panter.

Njujorčanin je svom nekadašnjem klubu ubacio 19 poena i tako prešao broj 700 kada su poeni u Evroligi u dresu Partizana u pitanju. Na taj način Panter je postao igrač Partizana kojem je najmanje mečeva bilo potrebno da dođe do tog jubileja – svega 45 utakmica, piše Sport Klub.

Pre njega, najbrži su bili Dušan Kecman (71 meč) i Uroš Tripković (81).

U tekućoj sezoni Panter ima prosek od 14,4 poena, 2 skoka i 2,5 asistencija po utakmici.

Taj podatak izdvojio je litvanski statističar Darijus Granulis, a u subotu je imao još jednu zanimljivu objavu koja se tiče Partizana. A ona svedoči o odličnoj ofanzivnoj igri crno-belih u tekućoj sezoni.

Obradovićev tim je protiv Armanija imao uspešnost veću od 60% pri šutevima za dva poena, a bio je to čak šesti evroligaški meč u nizu u kojem Partizan ima takav procenat. Aktuelni rekord Evrolige po ovom parametru je sedam utakmica – njega je postavio Anadolu Efes u sezoni 2020/2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari