Kirjos pomogao policiji da uhvati čoveka koji je ukrao njegov automobil 1Foto: Beta/AP/Mark Baker, File

Australijski teniser Nik Kirjos pomogao je policiji da uhvati osobu koja je njegovoj majci pretila pištoljem, a zatim ukrala automobil, javili su danas mediji.

Ej-Bi-Si (ABC) je javio da sudski dokumenti pokazuju da je Kirjos koristio aplikaciju Tesla kako bi pratio i usporio vozilo dok ga je policija jurila u ponedeljak ujutru u Kamberi.

Po tim dokumentima, muškarac je uperio pištolj u Kirjosovu majku, tražio ključeve od automobila i pitao kako da ga vozi. Kada je ušao u auto, ona je pobegla i zatražila pomoć. Kirjos, koji je bio u blizini, pozvao je policiju i pomogao joj da uđe u trag vozilu.

Policijska potera je okončana kada je automobil ušao u zonu škola, ali je jedan muškarac ubrzo uhapšen uz pomoć policijskog tima za taktičko reagovanje.

Tom 32-godišnjem muškarcu je odbijena kaucija nakon što se pojavio pred sudom zbog pet optužbi u vezi sa incidentom, koje uključuju tešku pljačku, vožnju ukradenog vozila, nasilničku vožnju i odbijanje da se zaustavi.

Nik Kirjos je prošle godine stigao do finala Vimbldona i četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD, ali nije odigrao nijedan takmičarski meč otkako se prošlog oktobra povukao sa turnira u Japanu zbog povrede kolena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari