KK Partizan: FMP nema vlasnički udeo, Predsedništvo ABA lige ne postoji 1Foto: BETA/SASA DJORDJEVIC/MO)

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je svaki potez aktuelnog Predsedništva ABA lige nelegalan, da nema pravnu snagu i da će ga crno-beli „tretirati kao vazduh“.

ABA liga je saopštila da su članovi Predsedništva, predsednik Zoran Tošković (FMP) i dva potpredsednika ordije Pavićević (Mornar Bar) i Željko Žilavec (Zadar) danas održali prvu sednicu za predstojeću sezonu i da je doneta serija odluka, izuzetno važnih za funkcionisanje regionalnog takmičenja, posebno tokom pandemije korona virusa.

Partizan je nedavno tražio da se FMP isključi iz ABA lige zbog povezanosti sa Crvenom zvezdom i na Skupštini je blokirao imenovanje novog predsedavajućeg Zorana Toškovića.

„Predsedništvo u ovom obliku ne postoji jer FMP nema vlasnički udeo u ligi. Ovakav tekst na sajtu predstavlja veliku sramotu ABA lige. Svaki potez ovog nelegalnog organa nema nikakvu pravnu snagu i KK Partizan će ih tretirati kao vazduh, a pojedinci bi za ovo mogli da odgovaraju“, naveo je Partizan u saopštenju na Tviteru.

Između ostalog, saopšteno je i da je usvojena informacija u vezi sa vansudskom nagodbom ABA lige i Crvene zvezde i potvrđen je stav Predsedništva u vezi sa realizacijom nagodbe.

Jednoglasno je odlučeno i da se što pre zakaže nova sednica, u cilju da se obezbedi realizacija odluka donetih na prethodnim sednicama Skupštine ABA lige i neometano funkcionisanje takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.