Klasu pokazati na terenu 1Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ko se iole razume u stanje stvari u ženskoj odbojci taj će bez zadrške tipovati na pobedu Srbije u današnjem meču za polufinale prvenstva Evrope sa Bugarskom, jer je naša ekipa u tri poslednje godine nanizala olimpijsko srebro, svetsku titulu i kontinentalno zlato, a na ovom takmičenju već „tukla“ komšijsku selekciju u prvoj fazi turnira, pa ni u našem taboru ne posežu za lažnom skromnošću.

Ali se i ne zanose da je moguće s „pola gasa“ nastaviti odbranu trona.

– Može da bude opasna stvar ako ih neozbiljno shvatimo, jer smo ih u grupi prilično lako savladale izuzev tog prvog seta. Trebalo bi da budemo maksimalno fokusirane i motivisane, od pripreme utakmice do poslednjeg poena – podseća kapitenka Maja Ognjenović pred još važniji susret od onog dobijenog s 3:1.

Iskusna tehničarka dobro poznaje mogućnosti i glavne adute rivala.

– Imaju dobre individualce, najveća opasnost preti od Elice Vasileve i srednjih blokera. Ipak, sve bi trebalo da zavisi od nas samih. Mislim da ima dosta stvari za popraviti u odnosu na prvi meč. Tada su nas dobro pročitale, mi nešto slabije ušle u duel, a sada verujem se da ćemo biti dosta jače i bolje. Nadam u prolasku u polufinale – jasna je Ognjenovićeva.

Slično razmišlja i Brankica Mihajlović, uz Tijanu Bošković jedna od glavnih poenterki u timu Zorana Terzića.

– Veoma dobro ih poznajemo, isto tako i one nas. Očekujem snažan otpor, ali mi znamo šta donosi ovaj meč i shvatamo ga potpuno ozbiljno. Imamo veće iskustvo od njih kad su bitne utakmice u pitanju, verujem u pobedu – tvrdi jedna od najboljih primačica na svetu.

I njena saigračica sa iste pozicije Bojana MiIenković vidi Srbiju u Top 4.

– Kažu da je teško dva puta dobiti istu ekipu na jednom takmičenju, ali ja mislim da ako pružimo igru na nivou našeg kvaliteta neće biti problema.

Terzićev pomoćnik Branko Kovačević deli percepciju odbojkašica.

– Tačno je da nam od ove utakmice zavisi ulazak u borbe za medalje, ali verujem da ćemo mu pristupiti na pravi način, što ekipa Bugarske uostalom i zahteva. U tom slučaju trebalo bi da dođe do izražaja činjenica da smo ipak na višem nivou od rivala – kaže važan član stručnog štaba srpske reprezentacije.

Parovi četvrtfinala

sreda

Ankara

Srbija – Bugarska 16.00

Holandija – Turska 18.30

Lođ

Rusija – Italija 18.00

Nemačka – Poljska 20.30

* Meč našeg tima prenose RTS i Arena sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari