KLS saopštio da su nameštane utakmice u prvenstvu Srbije: Pod istragom 30 košarkaša, reagovala i FIBA 1Foto: KLS

Košarkaška liga Srbije izdala je saopštenje u kojem navodi da su neki mečevi u najkvalitetnijem domaćem takmičenju bili namešteni.

„KLS usko sarađuje sa FIBA-om na prevenciji i osiguranju integriteta domaćeg takmičenja. Obaveštavamo javnost da KLS aktivno sarađuje sa FIBA kako bi se disciplinski postupci rešili u što kraćem vremenskom periodu i kako bi se nadalje obezbedio integritet takmičenja.

S obzirom da su disciplinski postupci još uvek u toku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u manipulativnim radnjama.

Detaljnije informacije oko disciplinskih postupaka pružiće se nakon njihovog okončanja, kako bi se osiguralo nesmetano vođenje postupaka, kao i prezumpcija nevinosti samih učesnika u postupcima“, piše, između ostalog, u saopštenju KLS.

Kako je objavio Kurir, čak 30 košarkaša iz Srbije pod istragom zbog nameštanja mečeva u Košarkaškoj ligi Srbije, a reagovala je i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA), koja će ovim igračima onemogućiti da potpišu ugovore sa klubovima do završetka istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari