KLS odlučio da se glasa o izbacivanju Partizana u treću ligu 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Na današnjem sastanku Predsedništva Košarkaške lige Srbije ponovo je razmatran status Partizana, nakon što su crno-beli prošle sezone odlučili da ne igraju u plej-ofu najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja, saznaje Sport klub.

Na sednici je konstatovano da Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije nije odgovorio na dopis koji mu je poslat 23. avgusta prošle godine u kojem je traženo da se izjasni o daljem statusu Partizana u KLS, pa su zato čelnici Udruženja ligaša odlučili da ponovo stave na dnevni red „slučaj Partizan“.

Predstavnici Crvene zvezde nisu prisustvovali žrebu za predstojeći završni turnir Kupa Radivoja Koraća u znak protesta zbog toga što od prošlog proleća nije doneta odluka o statusu Partizana u KLS.

Predsedništvo Udruženje ligaša je odmah reagovalo i donelo odluku da se ponovo sastane u roku od sedam dana i postupi prema Statutu, s obzirom da se KSS još uvek nije oglasio.

Odlučeno je da se na narednoj sednici Predsedništva Udruženja ligaša članovi pojedinačno izjasne, da li se slažu da, shodno Statutu, isključe Partizan iz KLS i pošalju ga u dva ranga niže takmičenje.

Predsedništvo ligaša čine devet članova, pet predstavnika klubova učesnika ABA lige (Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP, Borac), tri člana KLS (Vojvodina, Zlatibor, Sloga) i Darko Jovičić, predsednik Udruženja ligaša KLS.

Ukoliko se donese odluka o selidbi Patizana u niži rang, klub iz Humske bi imao pravo žalbe Skupštini KLS, u kojoj je 21 klub i oni bi se, takođe, pojedinačno izjašnjavali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari