Klupska kasa prazna 1

Mesec dana pred početak prvenstva u Superligi Srbije u fudbalu, Dinamo se nalazi u alarmantnoj situaciji, nakon što je klub izborio plasman u elitno takmičenje.

Za ponedeljak je trener Dragan Antić zakazao prozivku na stadionu Jumka, kada bi trebalo i da počnu pripreme „žutih“ za jesenji start. A da li će klub iz Vranja igrati utakmice, zasad je potpuno neizvesno.

– Rešenja nema ni na vidiku. Manji je problem gde ćemo igrati, a mnogo veći da li će uopšte Dinamo startovati u Super ligi Srbije, jer je klupska kasa potpuno prazna. Nemamo ni minimalnu podršku gradskih institucija od kojih se u javnost plasiraju informacije o navodnoj podršci za plasman u fudbalsku elitu. Neki funkcioneri su čak sebi dali za pravo da sebi pripišu zasluge što je klub ostvario istorijski uspeh. Gubimo dragoceno vreme pa bi moglo da se desi da uopšte ne startujemo što bi bilo ravno katastrofi, posle onoga što smo do sada postigli, objašnjava Antić.

Trener Dinama navodi da je za start neophodan „početni minimalac“ od 20 miliona dinara kako bi se kako tako počelo prvenstvo, ali da tog novca nema, kao što nema ni zainteresovanih sponzora. Klub bi svoje utakmice u jesenjem delu prvenstva trebalo da igra na stadionu Radnika u Surdulici, jer stadion Kompanije Jumko ne zadovoljava uslove za takmičenje u Superligi. Jasno je da su neophodna i igračka osveženja, jer tim koji je ostvario istorijski uspeh kadrovski nije u stanju da u debitantskoj sezoni izbori opstanak, što je imperativ ukoliko Vranjanci uopšte započnu takmičenje. Odgovora nema ni na pitanje kada bi mogla da bude održana Skupština kluba, iako je ranije najavljeno da bi funkcija predsednika Dinama mogla da pripadne estradnoj zvezdi Aci Lukasu.

Dragan Antić i sam član naprednjaka, mesecima je u pravom „političkom ratu“ sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem i većnikom za sport Nenadom Đorđevićem. Na toj relaciji razmenjuju se mesecima optužbe koje zaokupljaju pažnju lokalne fudbalske javnosti a da rešenja nema.

Osvajanjem drugog mesta u Prvoj ligi Srbije, iza novosadskog Proletera, klub iz Vranja izborio je plasman u Superligu Srbije. Isključivo na upravi kluba je kome će ustupiti mesto ukoliko odustanu od takmičenja. Mogli bi to da budu Metalac, Javor, Borac Čačak, ukoliko se ne desi neko fudbalsko čudo pa Vranjanci započnu takmičenje.

Iz gradskog budžeta 9,1 miliona

Demantujući navode trenera Antića, saopštenjem za javnost oglasio se gradski većnik za sport Nenad Đorđević koji je naveo da je iz budžeta Grada Vranja od 13. aprila do 25. maja uplaćeno 9,1 milion dinara, uz napomenu da „prvi čovek Dinama iznosi neistine u javnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari