Klupski rekord: Jokić četvrti put igrač meseca 1EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT

Nikada ranije u istoriji Denvera nije se dogodilo da jedan košarkaš u četiri navrata bude proglašen igračem meseca u Zapadnoj konferenciji. Nikola Jokić je upravo postao rekorder priznanjem da je u takmičarskom mart/april mesecu dobio priznanje za najboljeg igrača na Zapadu, dok je na suprotnoj obali mesec obeležio Janis Adetokunpo.

Jokić je u datom periodu odigrao 19 utakmica i imao učinak od 31, 6 poena, 13,7 skokova i 7,5 asistencija, uz sjajan šut iz igre – 63,6 odsto. Nagetsi su za to vreme ostvarili učinak od 11 pobeda i osam poraza.

Adetokunbo je u isto vreme bio najzaslužniji za skor Baksa 13:3, pošto je po meču ubacivao 31,5 poena, imao 12,3 skokova i 5,0 asistencija. kada ga nije bilo u timu Milvoki je bio na 1:3, početkom marta meseca.

Nikola Jokić jedini je igrač Zapadne konferencije ove sezone koji je dva puta dobio priznanje za igrača meseca. Prvi put za partije u januaru. A ovo mu je ukupno četvrta nagrada iz ove kategorije, što je rekord kluba. Prethodne dve dobio je tokom prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari