Ko haje za kašnjenje kada može da uživa u Novakovom "maltretiranju" sparing partnera: Novinar Danasa na "druženju" sa Đokovićem 1Foto: A. Pavlović

Novak Đoković je nakon osvojenog 22. gren slema u Melburnu u januaru ove godine obećao da će održati konferenciju za medije, a danas je to obećanje i ispunio.

U TC Novak se okupilo skoro 100 ljudi, što novinara, što kamermana, što fotoreportera.

Na Novakovu konferenciju došli su novinari iz Srbije, iz regiona, ali i neki iz inostranstva.

Novak je proveo oko pola sata odgovarajući na pitanja, a najviše desetak kolega iz beogradskih redakcija je dobilo priliku da postavi pitanje, dok su dva pitanja bila rezervisana za pitanja na engleskom stranih novinara.

Među prvima se našao i kolega iz Banjaluke koji je Novaka pitao o učešću na turniru u Banjaluci, na šta je Novak potvrdio da se taj turnir nalazi na njegovom kalendaru u sezoni na šljaci.

Teme koje su zanimale srpske novinare su bile eventualni put na Masterse u SAD u martu, rekord Štefi Graf koji će srpski as uskoro oboriti i popularni „Rafole“ i odnos koji Novak ima sa Nadalom.

Čitav događaj je kasnio nekih dvadesetak minuta, ali se niko od predstavnika „sedme sile“ nije bunio.

Razlog je verovatno i taj što nam je od strane organizatora omogućeno da prisustvujemo poslednjim pola sata treninga svetskog broja 1.

Bio je to za mnoge novinare jedinstven slučaj da iz neposredne blizine gleda trening verovatno najboljeg igrača u istoriji „belog“ sporta.

Među tom grupom ljudi sam bio i ja i zaista sam bez daha gledao Novaka koji se munjevito kretao po terenu.

U nekoliko odigranih poena sa sparing partnerom shvatio sam zašto je Novak jednostavno nepobediv.

Tokom tih par minuta činilo mi se kao da je Novakovo polje za trećinu ili pak za četvrtinu manje nego protivnikovo.

Na svakoj lopti je Đoković bio, nijedna kretnja nije bila uzaludna, a svaki poen je glatko osvojio.

Onda je usledio servis.

Servis nikada nije bilo najjače Novakovo oružje, ali se čini da je u poslednje vreme popravio i taj segment igre.

Skoro svaki servis je pogodio i skoro svaki je bio as poen.

Zatim je na red došao i ritern.

Đoković važi za najboljeg riternera u istoriji tenisa, a putem tv prijemnika smo na stotinu puta videli kako iz tog udarca direktno osvaja najvažnije poene na meču.

Danas je u Teniskom Centru Novak to bila igra mačke i miša.

Naime, Novak je svaki ritern smestio tačno u ugao protivničkog polja, a delovao je tako fokusirano da nam se činilo da bi do ujutru mogao da maltretira sparing partnera.

Za to vreme je isti samo mogao iznova i iznova da vadi loptice iz džepa, a u jednom trenutku se u blagoj neverici i nasmejao od muke.

Kada su se treneri umorili od sakupljanja loptica Novak je podigao lestvicu na još viši nivo.

U tim trenucima im je bila potrebna samo jedna jedina loptica na terenu.

Svaki servis je Novak vratio pod noge sparing partneru tačno na osnovnu liniju gde bi ovaj posle serve odmah postavljao reket i tako „hvatao“ lopticu i vraćao je u svoj posed.

Potpuno neverovatno nam je izgledao taj fijuk loptice, nijednom se nije zatrešla mreža, nijednom nije Novak ramom reketa zahvatio lopticu, a nijednom je nije poslao u aut.

Na samom kraju je usledila svojevrsna igra Novaka, sparing partnera i trenera gde je svako sa jedne strane mreže bacao lopticu u drugo polje, a morao je da pogodi osnovnu liniju.

Ukoliko je ne bi pogodio, pobednikom se smatrao onaj čija bi loptica bila najbliža osnovnoj liniji.

Naravno, Novak je pobedio i to samo iz jednog bacanja, dok su svi ostali učesnici treninga imali dve loptice i dve šanse, no činilo se da ne bi nadigrali Đokovića ni da su imali duplo više pokušaja.

Nakon kraja treninga predstavnici medija su ušli na teren kako bi konferencija mogla da počne.

To ulaženje predstavnika „sedme sile“ na samo jedna vrata terena na kojem je trenirao Novak je trajalo sigurno barem pet minuta, a nameštanje svih prisutnih za obraćanje svetskog broja 1 – duplo više od toga.

Ipak, Novak je mirno i sa blagim osmehom čekao sve da zauzmu svoja mesta, a i prokomentarisao je da se nije nadao tolikom odzivu novinara.

Đoković je odgovarao na pitanja novinara, a onda je ne zadržavavši se više na terenu, otišao put teretane, u pratnji organizatora događaja, ali i obezbeđenja.

Izostalo je slikanje sa novinarima na koje uistinu Novak nije obavezan da se odazove, ali je prema rečima organizatora pre i bivalo takvih momenta, što ne znači da već narednog puta predstavnici „sedme sile“neće moći da se slikaju sa svetskim brojem 1.

Novak Đoković sutra putuje u Dubai gde će učestvovati na turniru iz Serije 500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari