Kokeza, konačno, dobija naslednika 1Foto: Nenad Mihajlovic

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije utvrdio tajming i finese izbornog procesa, na istom sastanku konstituisan Odbor za sprovođenje izbora.

Tokom dvoipočasovne sednice većina odluka je doneta bez glasa protiv, a posle današnjih poteza fudbalske vrhuške Srbije u sledeće tri i po meseca trebalo bi da budu formirani skupštinski sazivi u opštinama, gradovima, okruzima, područnim i regionalnim savezima, trenerskoj i sudijskoj organizaciji.

Poslednji, najitrigantniji i najiščekivaniji čin izbornog procesa, prema planu do 31. oktobra, biće formiranje nove Skupštine i imenovanje predsednika FSS. To jest naslednika Slaviše Kokeze, koji je još 22. marta prošle godine primoran na ostavku, iako u međuvremnu nisu sudski procesuirani navodi o njegovim bliskim vezema sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

U međuvremenu ga je Marko Pantelić na kratko zamenjivao, da bi već neko vreme isti privremeni posao iz predsedničkog delokruga obavljao (i još to radi) Nenad Bjeković.

Danas su i uvedene vanredne uprave u Sudijskoj organizaciji i FS Regiona istočne Srbije, na čijem čelu je suspendovani ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Novica Tončev.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari