Kokoškov deponovao potpis 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/MO) (arhiva)

Novi selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov ima razlog za zadovoljstvo posle debija na klupi „orlova“.

Srbija je na prvom meču kvalifikacija za Eurobasket 2021. pokazala klasu protiv Finske (80:58), uprkos tome što je novi stručni štab u tri dana imao tek nekoliko treninga sa igračima.

Iako mečevi protiv Finske i Gruzije (nedelja) neće selektoru moći da posluže kao uigravanje za predoliompijski turnir koji će se u junu igrati u Beogradu, Igor Kokoškov je očigledno već uspeo da uprkos kratkom periodu u nacionalnoj selekciji ostavi svoj trag. Igrači su mu dobrom igrom i zalaganjem pokazali respekt, a navijači su već mogli da steknu pravu sliku kako bi otprilike trebalo da u budućnosti izgleda igra „orlova“.

Dejan Milojević, asistent Igora Kokoškova, rekao je posle meča da su igrači i stručni štab ozbiljno uradili svoj posao uprkos malom broju treninga koji su imali i da je pobeda nad Finskom samo epilog takvog načina rada.

Uradili smo odličan posao, posebno u odbrani. Znali smo ko su njihovi najjači šuteri. Salin, koji im je najbolji verovatno, nije dao nijedan poen. Čestitam svim igračima i trenerima. Imali smo samo par dana da se spremimo i u odnosu na to smo uradili veoma, veoma dobar posao. Očekujem pobedu i protiv Gruzije. Dobro ćemo se spremiti za tu utakmicu i nadamo se najboljem – istakao je Milojević.

Košarkaš Igokee Dalibor Ilić debitovao je za „orlove“ u Helsinkiju.

– Odlična utakmica iza nas, s obzirom da smo tri dana zajedno. Ovo večeras je izgledalo jako dobro. Drago mi je da sam debitovao, kada radite ono što volite i kada predstavljate zemlju koju volite, to je vrh uspeha. U nedelju nas očekuje utakmica protiv Gruzije, očekujem pun „Pionir“ i nadam se da ćemo odigrati kao protiv Finaca – naglasio je Ilić.

Kapiten Miroslav Raduljica bio je sa 19 poena najbolji strelac za Srbiju. On je ocenio da je ova partija bila dobra, ali da će nacionalni tim pod novim selektorom morati još ozbiljno da radi kako bi unapredio igru.

– S obzirom na to da smo se okupili pre tri dana i mnogo igrača je igralo nacionalne kupove, putovalo je, izgledali smo prilično pristojno. Ovo je dobar početak i već protiv Gruzije treba da nadogradimo ovakvu igru – zaključio je Raduljica.

Rezultati

1. kolo

Gruzija – Švajcarska 96:88

Finska – Srbija 58:80

2. kolo (nedelja)

Srbija – Gruzija 17.00

Švajcarska – Finska 19.15

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari