Na spisku Kokoškova za pripreme na Kopaoniku 31 igrač 1Igor Kokoškov Foto: Fonet/AP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov objavio je danas spisak od 31 igrača za pripreme na Kopaoniku.

Košarkaši Srbije okupiće se i trenirati od 25. juna do 5. jula na Kopaoniku. Iako su takmičenja ovog leta otkazana zbog pandemije korona virusa, selektor i stručni štab su odlučili da na desetodnevnim pripremama održe timski duh reprezentacije i tako se pripreme za izazove koji predstoje, navodi se na sajtu Saveza.

Kokoškov je pozvao sve igrače koji su dostupni, pa se tako na spisku reprezentativaca ne nalaze košarkaši koji igraju u Nemačkoj, Španiji i NBA, gde je sezona u jeku ili će se uskoro nastaviti.

Na širem spisku za predstojeće pripreme su: Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Stefan Birčević, Uroš Trifunović, Nikola Janković, Novica Veličković, Luka Ašćerić, Nikola Rebić, Branko Lazić i Ognjen Dobrić.

Pozvani su i Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Nikola Jovanović, Ognjen Kuzmić, Stefan Djordjević, Stefan Pot, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Marko Radovanović, Aleksa Avramović, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Dalibor Ilić, Stefan Janković i Aleksej Pokuševski.

Nakon što je nedavno potvrđeno da je zaražen korona virusom, učešće na pripremama je otkazao centar Nikola Janković. Polazak reprezentacije na Kopaonik planiran je za četvrtak 25. jun u jutarnjim časovima.
Zbog obaveza u svom klubu pripreme neće voditi selektor Kokoškov, već će to činiti njegovi asistenti Dejan Milojević, Vladimir Jovanović, Jovica Antonić i Bogdan Karaičić. Za fizičku pripremu biti zaduženi prof. Vladimir Koprivica i Vladimir Radonjić.

Prva obaveza reprezentativaca će biti u sredu 24. juna, kada je u jutarnjim satima obavezno testiranje igrača i članova stručnog štaba na korona virus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari