Koliko je rasizam u sportu i vidljiviji, i kažnjiviji

"Reakcija" sa većom snagom

Ostavite komentar


  1. Da li ljudi primećuju koliko se namerno pravi po ovom pitanju neviđena hiserija uz napomenu da je rasizam izgleda samo onda kada ga počine belci prema nebelcima, obrnuto se ne računa.

    1. Svaka cast na komentaru,ja rumunski govorim I negru znaci crnac a ne crncuga ili niger.Da li bi rasisticka uvreda bila received za nekog ovaj belac,naravno da ne bi.U USA crnci ubijaju u Harlemu belce kao bubasvabe a policajac slucajno ubije tog Flojda I crnci poruse pola Amerike.Ko je ovde lud??????

    2. Nemojmo da se lažemo. Jedini pravi rasizam danas je crni rasizam. To „ne vide“ samo ljudske funjare i demagozi kojima je borba protiv rasizma profesija. Da ne bi bio rasista, nikako crnca ne smeš nazvati crncem?! Uprkos tome što je očigledno da se radi o crncima?! Pitam se samo, zašto, shodno toj logici, nije rasizam kada belce karakterišemo belcima?!?! Mislim da je ovde, najveći šovinista bio Bog, ili priroda, što su stvarali rase. Trebali smo svi da budemo jedne boje, mada, kažu da bi tada svet bio siv. Lepota je u različitosti i raznim bojama ali, kada su crnci u pitanju to, očito, nije slučaj. Onda je boja kjože uvreda?! Forsiranjem bolesti nikako se ne može doći do izlečenja.

  2. 1) dva Rumuna su pricala na rumunskom
    2) niko se nije obracao pomocnom treneru
    3) upotrebio je rumunsku rec za ‘crn’ (kao sto rutinski Nemci govore schwarz, a Francuzi noir), a ne crnjac (kao sto je nigger u engleskom)
    4) trener je bio neprekidno drzak, bezobrazan i agresivan, a kad je iskljucen, onda se setio da je „uvredjen“

  3. Šta je ovde rasizam? I ako je rasizam čoveka tamne puti nazvati crncem, koliko je tek rasizma u planetarno poznatom sloganu Black Lives Matter iliti Crni životi su važni. Mislim da se ovde preteruje, pogotovo što navodni ispad dolazi od čoveka koji pripada kulturi kojoj rasizam nije svojstven. Usput, da li će turski fudbaleri biti kažnjeni zato što su rumunske sudije nazivali Ciganima i zašto se o tome šuti u medijima?

  4. Toliko je glupo obrazloženje da je teško i komentarisati. Čovek je trebao da uzme u obzir da se njegova rumunska reč može protumačiti drukčije na engleskom. A eto, kod nas u Loznici je godinama postojala fabrika FAK. Ne daj bože da je čuo g Poledica. Oduzmeš ljudima spoaobnost da koriste mozak i onda sve može da prođe.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.