Madar nije bio jedini: Koliko još igrača u Partizanu ima menadžer Miško Ražnatović? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Partizan je u jednom danu ostao bez Izraelca Jama Madara i stavio je tačku na dvadesetogodišnju saradnju s menadžerskom agencijom „Beobasket“, koja zastupa najboljeg mladog igrača Evrolige, a glavni čovek joj je Miško Ražnatović.

Saga oko izraelskog reprezentativca je prelila čašu kod obe strane, a crno-beli su najavili da će pravdu potražiti pred organima FIBA.

Madaru je prvo ponuđen novi trogodišnji ugovor, logično uz bolje finansijske uslove (Fenerbahče je ponudio više, nezvanično milion po sezoni), potom da saradnja bude nastavljena još jezonu (do leta 2025)… Izraelac je, saznajemo, tražio i veću minutažu od Željka Obradovića, što mu je trofejni trener i obećao, ali na kraju sve je palo u vodu.

Poslovni odnos s Ražnatovićem je raskinut, ali njegova agencija ima u Partizanu još Aleksu Avramovića koji je nedavno produžio ugovor, i Danila Anđušića. Prošle sezone i Grk Janis Papapetru, povratnik u Panatinaikos, bio je predstavnik „Beobasketa“. Među crno-bele se vratio Ognjen Jaramaz, ali je on i ranije rešio da ga više ne zastupa Ražnatović.

Nije prvi put da su Obradović i Ražnatović na suprotstavljenim stranama. Vasilis Spanulis je 2010. iz Panatinaikosa, koji je tada vodio Obradović, otišao u redove najljućeg rivala Olimpijakos, a poznato je da je to jedini igrač sa kojim Obradović ne razgovara. Jednostavno, nije mogao i želeo da pređe preko odluke grčke košarkaške legende. Obradovićevi odnosi s Ražnatovićem još tada su bili narušeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari