Đoković četvrti u istoriji po provedenom vremenu na prvom mestu 1Foto: Beta/AP Photo/John Minchillo

Novak Đoković je „preskočio“ Džimija Konorsa na četvrtom mestu večne liste po broju nedelja provedenih na prvom mestu planete.

Ispred Novaka je sada ostalo samo tri tenisera, od neaktivnih Čeh Ivan Lendl (270) i Amerikanac Pit Sampras (286), a od aktivnih trenutno treći igrač sveta, Švajcarac Rodžer Federer (310). Naš teniser će do kraja septembra 2019. stići do treće pozicije pošto će 30. septembra sigurno započeti 271. nedelju na prvom mestu.

Što se tiče trenutne ATP liste, Novak ima 9.865 bodova, 640 više nego drugoplasirani Rafael Nadal. Španac ipak ima veoma dobru šansu da do kraja godine bude na vrhu, s obzirom da trenutno u Trci za London ima čak 1.960 bodova prednosti nad našim teniserom. Treći je i dalje Federer sa 7.130, četvrti finalista US opena Danil Medvedev sa 5.235, a peti Dominik Tim sa 4.575. Slede Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Kei Nišikori, Karen Hačanov i Roberto Bautista Agut.

Od ostalih srpskih tenisera najbolji je i dalje Dušan Lajović, koji je 29. na svetu, a prate ga Laslo Đere na 40 mestu, Miomir Kecmanović (48.), Filip Krajinović (49.) Nikola Milojević je 150, Viktor Troicki 151, a Janko Tipsarević 250.

Najbolje rangirana srpska teniserka na WTA listi Ivana Jorović zadržala je 90. mesto na WTA listi, dok je Nina Stojanović napredovala za 24 pozicije i sada je 110. na svetu. Stojanovićeva je skočila zbog najvećeg uspeha i polufinala turnira u Nančangu i nalazi se na najboljem plasmanu u karijeri. Posle dugo vremena Aleksandra Krunić je opet od Srpskih teniserki tek treća – 123, Olga Danilović je 187, Natalija Kostić je 209, a Jovana Jakšić 221.

Među Top 10 nije bilo promena, Ešli Barti na samom vrhu ima malu prednost u odnosu na Karolinu Pliškovu i Elinu Svitolinu, četvrta je Naomi Osaka, a peta Bjanka Andreesku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari