Španski biciklista Alberto Kontador bio je prilično oštar u izjavama povodom suspendovanja sedmostrukog prvaka Tur de Fransa Lensa Armstronga, kojem su zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava oduzete sve titule i doživotno je suspendovan. Španac je naveo da je šokiran tretmanom koji ima čuveni Amerikanac, i smatra da posao Međunarodne biciklističke unije nije odrađen na pravi način.


– Lens nije poštovan na adekvatan način, ponižavan je i linčovan, malo je reći da su ga uništili. Sada svi pričaju o njemu, iako nije napravljen nijedan novi test. Sve je zasnovano na izjavama svedoka iz 2005. godine, što u modernom sportu i 21. veku nema nikakvog smisla – izjavio je Alberto Kontador i dodao da je svestan da će uvek biti oni koji će sumnjati u sve bicikliste. Španac tokom karijere nije bio u najboljim odnosima sa Armstrongom ali je njegova podrška optuženom razumljiva jer je i sam bio suspendovan na dve godine zbog dopinga, a biciklizmu se vratio pre dva meseca.

– U Sjedinjenim Američkim Državama biciklizam je postao popularan zbog Lensa, a to je, morate priznati, velika stvar. Prema tako nekom bitnom za ovaj sport ne možete se odnositi na ovakav način, ne postoji opravdanje. Ljudi moraju da shvate da je moguće pobeđivati i bez pomoći u vidu dopinga – zaključio je Kontador.

Španski biciklista je tokom karijere osvojio dve titule na Tur de Fransu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari