Još jedan duel u kojem uvek pobedu odnese Obradović: Partizan sa željom da dostigne Monako na tabeli 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je večeras (19 časova) gost Monaka u prvoj od dve utakmice na strani u ovom duplom programu košarkaške Evrolige.

Obe ekipe su u konkurenciji za ulazak u plej-of, a Monako, kojeg trenira Saša Obradović, ima pobedu više od crno-belih (13) i pokušaće da s pet i više razlike stekne prednost za eventualni krug na kraju osnovnog dela takmičenja.

Ima leka za Monakove atlete

Partizan je u Beogradu bio uspešniji sa 89:85, a pripala su mu u Evroligi i prethodna dva meča sa timom iz Kneževine (prošle sezone 100:80 kod kuće, 88:84 u gostima).

Tu poslednju pobedu obeležio je Kevin Panter sa 25 poena. Pi DŽej Doužer je zabeležio sedam asistencija.

Kapiten je već neko vreme u padu forme, njegov košgeterski doprinos je skromniji nego lane, ali je Doužer protiv Žalgirisa u minulom kolu sa 23 poena i šutem 10-12 pokazao da umesto njega može da preuzme lidersku ulogu.

Monako je prošle nedelje ostvario važnu i tešku pobedu u gostima protiv Efesa.

Uz Majka DŽejmsa, odlični su bili Eli Okobo i DŽordan Lojd. Tu je spolja i najveća NBA zvezda Evrolige ove sezone Kemba Voker i svima već dobro poznata imena Blosomgejm, Braun, Dialo, Motiejunas… Oni su, inače, jedna od atletski najdominantnijih ekipa, nameću fizičku borbu, jaki su u duelima…

Iako ne slove za „domaćinsku“ ekipu, na svom parketu imaju skor 7-3. Izgubili su u poslednje vreme samo od Panatinaikosa i „davno“ jesenas od Efesa i Virtusa. Ali, pre desetak dana su deklasirali ubedljivo vodeći Real sa 98:74.

Sa „kneževima“ uvek tesno

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović očekuje težak meč.

„Svesni smo njihovih kvaliteta, ali idemo sa velikim ambicijama, da odigramo najbolje što možemo. Znamo koliko su važni svi mečevi do kraja Evrolige, ali idemo iz utakmice u utakmicu, u ovom trenutku je to Monako“, rekao je Obradović i dodao da sa Monakom uvek igraju tesne mečeve.

„Bila je zanimljiva utakmica i prošle godine sa njima, a i ova koju smo igrali u prvom delu. Može da bude različita od prethodnih s obzirom da oni imaju mogućnost da igraju sa četiri mala igrača ili sa tri visoka, ponekad i sa četiri gde u odbrani koriste preuzimanje… To su sve stvari na koje moramo da reagujemo u toku utakmice“, rekao je Obradović.

Centar Bruno Kaboklo oscilira, ali na njegove kvalitete navijači crno-belih ozbiljno računaju.

„Imali smo u poslednjim utakmicama odlične momente, imali smo i loše. Očekujem da odigramo dobru utakmicu. Napredujemo, igramo veoma dobro u Evroligi u poslednje vreme. Verujem da ćemo se vratiti u Beograd sa dve pobede. Moramo igrati timski, s puno uložene energije. Imamo dobar tim i mislim da smo sposobni za to“, rekao je Kaboklo.

Doužer je izjavio da „crno-beli“ dobro poznaju svoje rivale.

„Želimo da krenemo dobro ovu drugu rundu Evrolige jer smo igrali sa svima, znamo kakvi su. Osećam se dobro i spreman sam“, dodao je Doužer.

Partizan je u petak (20.30) gost Virtusa u Bolonji u 25. kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari