Košarkaši Igokee pobedili Zvezdu 1Foto: Starsport

Košarkaši Igokee napravili veliko iznenađenje pošto su u derbi utakmici 3. kola ABA lige na svom terenu pobedili šampiona Crvenu zvezdu rezultatom 75:68 (21:14, 23:8, 10:22. 21:24).

Crveno-beli, kojima je ovo treći uzastopni poraz u Laktašima, bili su u minusu od 22 poena na kraju prvog poluvremena, ali su nastavku stigli na korak do preokreta.

Ipak, početkom poslednje četvrtine domaći su uspeli da zaustave nalet ekipe Dejana Radonjića najviše zahvaljujući Aleksi Radanovu, koji je serijom poena i asistencija bio najzaslužniji za trijumf svog tima.

Trener domaćih Dušan Bajić odlično je pripremio utakmicu i iznenadio svog kolegu Dejana Radonjića u prve dve četvrtine. Veoma agresivnom odbranom potpuno je zaustavio šutere gostiju, dok su Voler i Starks razbili jednu od najboljih odbrana u Evropi.

Već u 6. minutu Igokea je stigla do dvocifrene prednosti (16:6), ali su gosti tokom prvog dela nekako uspevali da održe rezultatski priključak. Ipak, njihova igra u drugoj četvrtini potpuno se raspala. Za deset minuta ubacili su samo osam poena, od čega jedan koš van reketa i imali su devet izgubljenih lopti.

S druge strane domaćin je ubacio šest trojki od devet pokušaja, uz Starksa i Volera razigrao se i Dalibor Ilić, pa je Igokea u finišu prvog poluvremena imala i 23 poena prednosti.

Crveno-beli su se posle pauze između dva poluvremena na parketu pojavili kao potpuno drugi tim. Karakteristično snažnom odbranom zaustavili su napad domaćina u trećoj četvrtini, a posle trojke Ivanovića i poena Mitrovića gosti su u finišu stigli na minus od pet poena (56:51).

U tom trenutku odgovornost za igru svog tima preuzeo je Aleksa Radanov. Bivši igrač Crvene zvezde je serijom poena i asistencija zaustavio nalet Zvezde u poslednjem periodu, da bi u finišu utakmice  gotovo sam doneo trijumf svom timu.

Najefikasniji u Igokei bio je Antabija Voler sa 15 poena, Markel Starks je ubacio 14 poena, ali je ključni igrač ekipe Dušana Bajića bio Radanov, koji je uz 14 poena imao i sedam asistencija. Nikola Kalinić je sa 16 poena bio najefikasniji u Zvezdi, a dvocifreni broj za goste postigao je i Luka Mitrović (13).

Obe ekipe imaju po dve pobede i poraz posle tri kola u regionalnom takmičenju.

U sledećem kolu Igokea će u subotu u Podgorici igrati protiv Budućnosti, a Zvezda će dan kasnije u Beogradu igrati protiv Cedevita Olimpije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari