Košarkaši Partizana izgubili u ABA ligi od poslednjeg Zadra 1Foto: Starsposrt

Posle Krke čak je i poslednjeplasirani Zadar “uzeo meru” Partizanu u petom kolu ABA lige.

Hrvatski klub je usred Beograda, pred 8.000 gledalaca u Areni nadigrao crno-bele (88:95), a od rezultata mnogo više zabrinjava sramotno bezvoljna igra košarkaša Partizana. Jedine svetle tačke u beogradskom timu bili su Stefan Janković sa 19 i Markus Pejdž sa 16 poena. Luka Božić je za tim Nenad Čanka bio nepremostiva prepreka sa 27 ubačenih poena.

Posle neizvesne prve četvrtine (23:23), Partizan je u drugih deset minuta najpre napravio seriju 7:0, a potom dozvolio protivniku da uzvrati ne istom, već duplom merom serijama 2:13 i 1:11. Pejdž je u prvom poluvremenu previše lako gubio loptu, a Lendejl je promašivao zicere, što su bili pokloni koje je hrvatski klub i te kako umeo da iskoristi. Božić, Vuković i Grent bili su enigma za igrače Partizana, pored kojih su njihovi napadi lako prolazili. Na kraju su crno-beli mogli da budu srećni što su na poluvreme otišli sa minusom od samo osam poena (40:48).

Tamo gde su stali u prvom, crno-beli su nastavili u drugom poluvremenu. Zadar je koš po koš duplirao prednost s poluvremena, te je u poslednju četvrtinu ušao sa 16 razlike (57:73). U trećoj deonici počeo je da greši u dodavanjima čak i jedan od najboljih u Partizanu tokom prvog poluvremena Vanja Marinković. Kola su tako nastavila da idu nizbrdo i u poslednjih deset minuta, a fijasko je upotpunjen potpuno bezvoljnom igrom košarkaša Partizana, koji kao da su kao i publika samo čekali da vide na kojoj će se razlici zaustaviti brojke na semaforu. Ako se uzme u obzir da je na samo šest minuta pre kraja bilo plus 20 za Zadar, onda je minus od “samo” deset poena na kraju čak ispao i prihvatljiv (85:95).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari