Košarkaši Srbije u više nego "šarenom" sastavu treniraju u Beogradu 1Foto:Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za junski kvalifikacioni „prozor“ u kojem će igrati utakmice protiv Gruzije u Tbilisiju (29. juna) i Nemačke u Novom Sadu (2. jula).

Na spisku igrača za ovu „akciju“ bila su i imena Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića, ali je splet okolnosti sastavio sasvim drugačiji roster.

Selektor Aleksandar Đorđević svestan je da je situacija daleko od idealne.

„Pred nama je teško i zahtevno leto, neki igrači do juče su igrali finala, neki su pod upalama pa ne mogu da dođu, kao što je Gudurić ili kao što su Raduljica ili Teodosić. Sa druge strane, neki imaju probleme sa ugovorima, a NBA kao što znate stavlja veto na igranje u ovom prozoru. U septembru će to biti druga pesma, ali će se postaviti pitanje klubova“, rekao je Đorđević.

Nema nikakve sumnje da Teodosić i Bjelica neće igrati.

„Zna se da Bjelica neće moći, ali o tom – potom. Još nismo napravili zvanično saopštenje zbog toga. Boban Marjanović će igrati, ali neće biti prisutan do 24. juna. Teodosić neće odigrati ovaj prozor zbog problema sa povredom i zbog svog ugovora i tog čuvenog NBA veta.

Jokić takođe neće igrati zbog specifične situacije. Sve je to razumljivo, bez obzira na to da li nam se sviđa. Na terenu će biti najbolji igrači koji u tom trenutku mogu da izađu i zaigraju“, jasan je selektor.

On je objasnio i zašto je sa prvobitnog spiska od 25 imena na prvoj prozivci pročitao 12.

„Bogdan Bogdanović je imao operaciju, rekonvalescent je i u septembru će biti tu. Ekipi će se uskoro pridružiti Vasilije Micić, odmah po završetku svoje sezone, a nadam se najiskrenije da će doći i Nikola Milutinov. Mnogo bi nam značio. Dolaze i Stefan Jović i Stefan Peno, Vladimir Lučić odmah ide na operaciju, mora da izvadi šraf iz stopala. Milan Mačvan je rekonvalescent i nije u pogonu, kao i Stefan Birčević koji je pod terapijom i ne može da pomogne“, rekao je Đorđević.

Reprezentacija će u Beogradu trenirati do 20. juna, kad odlazi u Novi Sad gde će 21. i 23. odigrati zatvorene utakmice protiv selekcije Irana.

„Dan kasnije, 24. juna, imaćemo najjači mogući roster u istoriji, pošto će se svi pojaviti na svadbi Neše Ilića“, zaključio je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari