Košarkaši Srbije ubedljivo savladali Nemačku u finalu DBB Superkupa u Hamburgu 1 STARSPORT

Košarkaši Srbije osvojili su pripremni DBB Superkup u Hamburgu, pošto su u finalu savladali Nemačku sa 83:56.

Nikola Jokić bio je izvanredan sa 22 poena (9-10 iz igre) i 5 skokova za 17 minuta, a Vasilije Micić imao je 14 poena (5-9 iz igre) i 4 asistencije, dok je Nikola Milutinov dodao 13 poena (5-6 iz igre) i 7 skokova.

Za Nemačku je Andreas Obst postigao 12 poena, a Timan je dodao 9.

Srbija je odlično počela – trojke je Pešićev tim šutirao 4/4 (Kalinić, Micić, Jokić, Dobrić), a u Jokić je u reketu bio superioran, sa lakoćom je poentirao i Orlovi su prvu dvocifrenu prednost stvorili već posle nešto više od pet minuta (18:7).

Za oslabljenu Nemačku, za koju nije igrao ni Denis Šruder, Obst je ubacio tri vezane trojke, ali Srbija je održavala prednost i kada je selektor Pešić ubacio rezerve.

Uglavnom je Srbija imala dvocifrenu prednost, ali pri kraju poluvremena je napad malo usporio, dok je Nemačka pogodila preko pet vezanih poena Timana. Na poluvremenu je bilo 38:31 – Jokić 15 poena, Micić 7 poena i 3 asistencije.

Početkom treće četvrtine je Jokić nastavio tamo gde je stao, vezao je sedam poena, a potom su i drugi preuzeli štafetu – pet uzastopnih poena Micića, uključujući divan pogodak na drugi obruč, zatim sjajni Milutinov i Marinković ulaze u seriju za fantastičnu treću četvrtinu posle koje je bilo 65:41.

Poslednja četvrtina bila je formalnost i Srbija je došla do lakog i ubedljivog trijumfa.
Košarkaški savez Srbije

Pešićevom timu slede dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – sa Grčkom kod kuće 25. avgusta i sa Turskom tri dana kasnije u gostima.

S obzirom na to da Srbija u novu fazu kvalifikacija ulazi sa skorom 1-3 na petoj poziciji, koliko ima i Britanija na poslednjem mestu. Belgija i Turska su na 2-2, a Grčka i Letonija na 3-1. Prve tri ekipe plasiraće se na SP.

Potom Orlovima sledi Evrobasket od 1. do 18. septembra, a grupnoj fazi je Pešićev tim u D grupi sa Izraelom, Holandijom, Finskom, Poljskom i Češkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari