Košarkašice Srbije u teškoj grupi na Svetskom prvenstvu 1Koto: KSS

Košarkašice Srbije, na današnjem žrebu, dobile su rivalke u prvoj fazi predstojećeg Svetskog prvenstva od 22. septembra do 1. oktobra. Izabranice Marine Maljković, sastaće se u Grupi B sa domaćinom Australijom, Francuskom, Japanom, Kanadom i Nigerijom. Svi mečevi igraće se u Sidneju. U A grupi su Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Južna Koreja i SAD, […]

Košarkašice Srbije, na današnjem žrebu, dobile su rivalke u prvoj fazi predstojećeg Svetskog prvenstva od 22. septembra do 1. oktobra. Izabranice Marine Maljković, sastaće se u Grupi B sa domaćinom Australijom, Francuskom, Japanom, Kanadom i Nigerijom. Svi mečevi igraće se u Sidneju.

U A grupi su Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Južna Koreja i SAD, dok će kao šesti tim ući reprezentacija koja bude zamenila suspendovanu Rusiju.

Po četiri najbolje ekipe će nastaviti takmičenje u četvrtfinalu, u kome će žrebom biti određeno ko će na koga…

Srbija će prvi meč igrati 22. septembra protiv Kanade, a dan kasnije je na programu obračun sa Japanom. Susret sa Australijom je zakazan za 25. septembra, dan posle naše igraju sa Nigerijom, a 27. septembra Srbija igra sa Francuskom.

Četvrtfinala su 29. septembra, polufinala dan kasnije, a meč za treće mesto i finale 1. oktobra.

Izabranice Marine Maljković su plasman na Svetsko prvenstvo izborila zahvaljujući pobedi na kvalifikacionom turniru u Beogradu, gde su bile bolje od Brazila, Južne Koreje i Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari