Košarkaški turnir za dečake od 14. do 17. februara u Aranđelovcu 1Foto: Plakat

Internacionalni košarkaški turnir za dečake do 15 godina „European Youth Basketball League“ održaće se u Aranđelovcu od 14. do 17. februara.

Učesnici turnira su Next Step Academy (Italija), Inter (Slovačka), Oxygen Orange1 (Italija), Sokol Prazsky (Češka), Hensfort Przemysl (Poljska), Szolnoki Sportcentrum (Mađarska), Debreceni Kosarlabda Akademia (Mađarska), Leone Ajdovščina (Slovenija) i KTP Kotka (Finska). Počasni učesnik (van konkurencije) je Šumadija iz Aranđelovca. Domaćin je Next Step Academy iz Italije.

European Youth Basketball League ili skraćeno EYBL je najveće evropsko klupsko takmičenje za mlađe kategorije, jedino takvo priznato od strane FIBA. EYBL je osnovan u aprilu 1998. godine i u prvoj sezoni je brojao svega 6 klubova iz tri zemlje (Rusija, Litvanija i Letonija). Ove godine liga broji preko 180 klubova iz 30 evropskih zemlja i takmičenja u 5 uzrasnih kategorija, podeljenih u dve konferencije (više informacija na sajtu www.eybl.lv).

Turnir je neprofitabilnog karaktera. Nikome od učesnika nije naplaćena kotizacija, niti će se naplaćivati ulaznice za utakmice. Želimo da svim učesnicima predstavimo našu zemlju i grad Aranđelovac u najboljem svetlu i da našoj deci pružimo mogućnost da gledaju i upoznaju drugare iz Evrope. Zato nam treba što više medijske podrške. Što više dece i ljudi čuju za ovaj turnir, više će njih i biti na tribinama utakmica, a samim tim i mi ćemo biti bliži našem glavnom cilju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari