Zrenjanin: Turnir "Petrovgrad Basketball U16 Cup" od 5. do 7. aprila 1Foto: Freeimages/Gabriella Fabbri

Zrenjanin će ugostiti košarkaše do 16 godina na petom po redu kadetskom košarkaškom turniru „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ koji se održava u Kristalnoj dvorani i hali „Medison“ od 5. do 7. aprila.

Pored domaćih klubova, Partizana i Petrovgrada, igraće reprezentacije Izraela, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije. Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke i ujedno pomognu kroz humanitarni karakter turnira.

– Cilj nam je da promovišemo košarku u Zrenjaninu i da naša kadetska reprezentacija napreduje, trenira i poboljša svoje mogućnosti. KSS nastoji da promoviše košarku u svim sredinama i mestima u Srbiji, bez obzira na njihovu veličinu i želja nam je da svaki potencijalni igrač ima istu šansu da obuče dres reprezentacije kao i dete iz Beograda. Po nekim našim parametrima ovaj turnir u Zrenjaninu je među najboljim u Evropi tog tipa i privilegovani smo što smo deo toga, objašnjava potpredsednik KSS Igor Rakočević.

Generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević najavio je učešće trenerske organizacije na ovom turniru, kroz „Trenersku kliniku“, koja će se održati u subotu, 6. aprila, od 15 do 18 časova. Na „Trenerskoj klinici“ učestvovaće nekoliko eminentnih stručnjaka koje predvodi Pini Geršon, izraelski trener, dvostruki osvajač Evrolige sa timom „Makabija“ i trener godine Evrolige 2005. godine.

Turnir mlađih kategorija počinje u hali „Medison“ u petak, od 9.30 časova, dok turnir U16 počinje takođe u petak, u „Kristalnoj dvorani“, u 13.30 časova utakmicom KK „Petrovgrad“ – reprezentacija Rumunije, a svečano otvaranje je istog dana u 17 časova. Finale turnira U16 je u nedelju, 7. aprila, sa početkom u 15.30 časova. Organizatori turnira su KK „Petrovgrad“ iz Zrenjanina, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz prijatelja turnira, kompaniju „Gomeks“.

Ukupno čak 47 utakmica

Ekipe-učesnice turnira U16 podeljene su na dve divizije. Diviziju „A“ čine nacionalni kadetski timovi iz evropskog vrha – Izraela, Crne Gore, Makedonije i Srbije, dok su u Diviziji „B“ kadeti Rumunije i Bugarske i mladi košarkaši Partizana i Petrovgrada. Takođe, paralelno se organizuju i dva klupska turnira u kategorijama U12 i U14, tako da će ukupan broj utakmica biti 47.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari