Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

… čime je označen početak završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj (12-29.09).

Prethodno je uradio još važniju stvar, a to je pozivanje 19 kandidata za konačan spisak učesnika EP: TEHNIČARI: Nikola Jovović (Ankara), Aleksa Batak (Mladi Radnik) i Vuk Todorović (Vojvodina); KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević (Peruđa), Dražen Luburić (Ankara) i Božidar Vučićević (Vojvodina); LIBERA: Neven Majstorović (Krajova) i Nikola Peković (Partizan); BLOKERI: Srećko Lisinac (Trentino), Marko Podraščanin (Peruđa), Petar Krsmanović (Surgut), Aleksandar Okolić (PAOK) i Stevan Simić (Vojvodina); PRIMAČI: Uroš Kovačević (Trentino), Marko Ivović (Lokomotiva Novosibirsk), Nemanja Petrić (Belgorod), Lazar Ćirović (Padova), Milan Katić (Belhatov) i Miran Kujundžić (Vojvodina).

Svi imaju par nedelja da svog tek postavljenog šefa ubede da su baš oni pravi izbor za mečeve osnovne faze takmičenja sa Nemačkom, Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom, pod okriljem grupe B u Briselu i Antverpenu, a onda i za nokaut duele u odbrani bronzane medalje iz Poljske 2017. godine. S druge strane, bivši strateg Irana i Slovenije pokušaće da za kratko vreme digne na viši nivo igru sa kvalifikacionog turnira u Bariju, gde je naša reprezentacija lako i brzo poražena od Italije u ključnom meču za plasman na Olimpijske igre leta 2020.

Povezani tekstovi