Orlovi jači za trojku 1EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije „osvežena“ proverenim snagama pred Svetsko prvenstvo.

Za razliku od odbojkašica, naši odbojkaši nisu stigli do medalje u Ligi nacija, ali je selektoru Igoru Kolakoviću od početka najvažnije da ekipa bude prava na planetarnom šampionatu u Poljskojj i Sloveniji.

Zato su među Orlovima ponovo iskusni Uroš Kovačević i Dražen Luburić, čiji bi kambek trebalo najviše da se oseti u ofanzivnom segmentu igre. Ekipa će biti jača i za Marka Ivovića, koji je bio njen deo tokom Lige nacija, ali zbog povrede skočnog zgloba nije mogao da pomogne.

Pripreme za takmičenje (26. avgust – 11. septembar) počinju ove srede, a na njih je crnogorski stručnjak pozvao sledećih 15 igrača.

TEHNIČARI: Nikola Jovović (Dinamo Sosnovi Bor), Vuk Todorović (ACH volej Ljubljana), Aleksa Batak (Kan).

KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević (Skra Belhatov), Dražen Luburuć (Lokomotiva Novosibirsk), Božidar Vučićević (Halbank Ankara).

LIBERA: Lazar Koprivica (Radnički Kragujevac), Nikola Peković (Fridrishafen).

BLOKERI: Marko Podraščanin (Trentino), Srećko Lisinac (Trentino), Petar Krsmanović (Kuzbas Kemerovo), Nemanja Mašulović (ACH volej Ljubljana).

PRIMAČI: Uroš Kovačević (Aluron Zavjerčje), Marko Ivović (Dinamo Sosnovi Bor), Nemanja Petrić (Belogorije Belgorod), Miran Kujundžić (Pariz volej), Pavle Perić (Olimpijakos) i Milan Katić (Monca).

Naša reprezentacija se nalazi u A grupi i igraće u Katovicama, a za prva dva mesta i prolazak dalje (u osminu finala idu i četiri najbolje trećeplasirane selekcije) boriće se sa Portorikom, Tunisom i Ukrajinom.

Poslednju svetsku medalju Orlovi su osvojili 2010. u Italiji, a selektorski potpis ispod te bronze stavio je sadašnji šef stručnog štaba Igor Kolaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari