KOVAČEVIĆ: Ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije otputovaće danas u devet časova u Alma Atu, gde je u subotu, 24. marta, u 19 časova po lokalnom vremenu (14 časova po našem) očekuje prvi ovogodišnji kvalifikacioni duel za plasman na EURO 2008, protiv domaćina Kazahstana. Samo četiri dana kasnije, 28.

KOVAČEVIĆ: Ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije otputovaće danas u devet časova u Alma Atu, gde je u subotu, 24. marta, u 19 časova po lokalnom vremenu (14 časova po našem) očekuje prvi ovogodišnji kvalifikacioni duel za plasman na EURO 2008, protiv domaćina Kazahstana. Samo četiri dana kasnije, 28.marta, izabranike Havijera Klementea očekuje možda i najveći test u dosadašnjem toku kvalifikacija. Na „Marakanu“ stiže selekcija Portugala, polufinalista minulog Mondijala u Nemačkoj, a ishod oba susreta, t.j. učunak popularnih „orlova“ u ovim mečevima umnogome će kreirati naš dalji kvalifikacioni put u Grupi A.
Pred polazak na put u Kazahstan, prvotimac francuskog Lansa i standardni član „orlova“ Nenad Kovačević istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da su pripreme za ova dva meča počele još u februaru, kada su u Kovilovu sprovedene mini pripreme.
– Za ove utakmice se spremamo još od prošlog okupljanja u Kovilovu, kada nismo imali protivnika, već smo trenirali i radili na pripremi ovih duela. Bili smo svesni da će brzo doći vreme ovih mečeva. Svakako da će biti teži prvi meč, pogotovu što nećemo biti kompletni. Moraćemo dobro da se odmorimo od napornog puta, a iz ličnog iskustva znam koliko je teško privići se na uslove koji nas očekuju. Dosta smo razgovarali o tome šta nas očekuje u Kazahstanu i bićemo spremni da napravimo dobar uvod za onon što nas u sredu očekuje protiv Portugalije – najavio je Kovačević.
Kovačević, takođe, ističe da će neigranje kapitena Dejana Stankovića u Kazahstanu svakako biti veliki hendikep, ali i da selekcija Srbija ima igrača koji će uspešno nadomestiti njegovo odsustvo. Podsećanja radi, Stanković zbog žutih kartona neće moći da pomogne svojim reprezentativnim kolegama u Alma Ati, a selektor Klemenete je odlučio da on ne putuje u Kazahstan, već da se do meča sa Portrugalijom priprema u Italiji.
– Što se tiče kvaliteta, ne treba trošiti reči, bitno je da postignemo gol na vreme i mislim da će se tako rešiti sve dileme oko pobednika. Stoga su nam pred meč u Kazahstanu bitnije psihološke, nego taktičke pripreme. Moramo biti svesni da nam potencijalna pobeda protiv Portugalije ne znači ništa, ukoliko ne savladamo Kazahstan – naglašava Stanković, koji takođe smatra da naša selekcija može do pobede protiv najvećeg favorita u grupi A, Portugalije.
– Derbi sa Portugalijom je sasvim druga priča. Za njih nam ne treba specijalna priprema, a uz pomoć publike će sve biti lakše. Oni jesu favoriti u grupi, ali na domaćem terenu to ne prizanjemo nikome. Atmosfera na „Marakani“ će nas motivisati da pružimo 200 odsto svoji mogućnosti, a onda smo spremni i na ono što sada izgleda nemoguće – smatra Stanković, koji, takođe, kaže da će eventualni izostanak Deka svakako biti veliki hendikep za Portugalce, ali da će u tu informaciju poverovati tek kada oba rivala budu istrčala na stadion Crvene zvezde.
Selekciji Srbije kompletiraće svoje redove do polaska na put u Kazahstan. U ponedeljak veče „orlovima“ se priključio i Igor Duljaj, a u Kovilovo je juče stigao i prvotimac Mančester junajteda Nemanja Vidić, dok je za sinoć najavljen dolazak fudbalera Sevilje, Ivice Dragutinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari