Kovačić: Od svih trenera sa kojima sam radio, Gvardiola me je najviše impresionirao 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Mateo Kovačić nije imao blistavu saradnju sa Zinedinom Zidanom.

Hrvatski reprezentativac koji je prošlog leta prešao u Mančester siti iz Čelsija, prošao je u redovima Reala pravu golgotu između 2015. i 2018. godine. U tom periodu Madriđani su osvojili tri titule u Ligi šampiona (2016., 2017. i 2018.), ali on nije odigrao nijedan minut ni u jednom od tri finala. Posle finala u Kijevu protiv Liverpula, sastao se sa čelnicima kluba kako bi potražio izlaz iz teške situacije i otišao na kraju na pozajmicu u Čelsi, koji ga je potom konačno i potpisao, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Hrvatski internacionalac dao je intervju Sportskim novostima i upitan za omiljene trenere pohvalio je Gvardiolu, Tuhela i Sarija, ali nije pomenuo Zinedina Zidana sa kojim je bio u poprilično zategnutim odnosima.

– Od svakog trenera, u različito vreme, naučiš nešto. Hvala Bogu da sam imao zaista odlične trenere. Sa Sarijem sam se lepo proveo, a posebno sam povezan sa Tuhelom, sa kojim sam napravio važan korak u karijeri, osvojili smo i Ligu šampiona. Ali Gvardiola je bio taj koji me je najviše impresionirao i razumem zašto ga mnogi smatraju najboljim trenerom na svetu, možda i u istoriji fudbala – kaže Kovačić, zadivljen Kataloncem koji je insistirao na njegovom dovođenju.

– Ako ne budem na nivou koji očekuje, ići ću na klupu i to je pravi odnos. Ambicije su velike, postoje uslovi da ostvarimo ciljeve i zato je dobro od nas uvek očekivati najviše. Trener ne voli da ima preveliki roster, zato nas često i rotira, držeći nas što duže u formi. To je bitno jer igramo u brutalnom ritmu, ali i u kom imamo uspeha, a to je odlično i za grupu jer se svi igrači osećaju kao deo projekta – ističe Kovačić.

On potom detaljnije objašnjava svoj odnos sa Gvardiolom.

– Moram da priznam da osećam veliko zadovoljstvo i motivaciju kada mi kaže da sam dobro uradio ono što je tražio od mene. Kada vidite trenera koji je osvojio sve i koji na svakom treningu, na svakoj utakmici, svaki dan, zapravo pokazuje toliko strasti, entuzijazma za nove ideje, nove prakse, onda te taj entuzijazam stalno puni novom energijom i motiviše te da uvek budeš za nijansu bolji – objašnjava on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari