Koza i rog: Partizan skupio 1.700.000 evra za poreski dug, Vučić životom garantuje da te pare nisu u državnoj kasi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U finansijskom izveštaju o prihodnoj strani Košarkaškog kluba Partizan od kada mu je 2017. za predsednika postavljen Ostoja Mijailović vidi se i da neki ponosno kažu svima da vole crno-bele i njihovo slavno ime i da ta ljubav, najveća na svetu, ne može da prestane.

Za prethodnu sezonu, 2022/23, istaknuto je da je od dobročiniteljske akcije „Jedan Partizan imamo“, koja je trajala neko vreme prošlog proleća s ciljem da simpatizeri kluba skupljaju novac za pomoć za otplatu poreskog duga prema državi, namaknuto 1.689.102,19 evra.

To se otprilike i podudara s Mijailovićevom izjavom na RTS-u tada da je za dan prikupljeno 500.000 evra, a da će svaki od deset članova Upravnog odbora bespovratno da priloži po 100.000.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, međutim, ne samo da tvrdi nego i životom garantuje da te pare nikada nisu legle u državnu kasu, bar ne u tu svrhu, iako su crno-beli, predočili su na početku akcije, otvorili namenski račun s kojeg novac nije mogao da se upotrebi ni za šta drugo.

Uz razjašnenje svojih prihoda u prethodnih šest sezona Partizan napominje da mu je poreski dug na dan 31. jul 2023. bio 963 miliona dinara, a da je 12. septembra, mesec i po kasnije, uplaćeno 437,6 miliona.

Vučić, dakle, izričito stoji da to nije i od onih para.

Ako se uzme da su u pravu i predsednik države i Partizan, logično je pitanje u šta se preobrazio namenski račun.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari