Kragujevački troskokaš Ratinac u reprezentaciji za prvenstvo Evrope 1Foto: AK Park Kragujevac

 

Aleksa Ratinac, atletičar AK ,,Park” iz Kragujevca, pozvan je da predstavlja našu zemlju, na predstojećem Ekipnom prvenstvu Evrope, u disciplini troskok.

Atletičar kragujevačkog „Parka” je poziv selektora zaslužio svojim rezultatima, kao jedini atletičar koji drugu godinu zaredom skače u ovoj disciplini preko 15 metara.

Ratinac je ponikao je u atletskom klubu „Park” uz nadzor trenera Dragana Mladenovića Čaleta. Nažalost, zbog bolesti Čale je morao da se povuče s trenerske pozicije prošle godine.

Aleksu danas, kao i ostale uspešne atletičare „Parka”, trenira Milan Mladenović koji je preuzeo sve trenerske obaveze na sebe.

I pored svih uspeha, koje postižu atletičari ovog kluba, podrška grada Kragujevca izostaje.

U nadi da će se nešto promeniti nabolje, iz kragujevačkog kluba poručuju da Aleksi i reprezentaciji Srbije žele puno uspeha na takmičenju.

Ekipno prvenstvo Evrope održava se od 20. do 22. juna, u poljskom gradu Silesija, gde će uz Ratinca takmičiti naši najbolji atletičari, Angelina Topić, Andriana Vilagoš, Milica Gardašević, Armin Sinančević, Strahinja Jovančević, Elzan Bibić…

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari