Kragujevčanka osvojila srebro na Svetskom kadetskom prvenstvu u tekvondu 1Foto: Grad Kragujevac

Članica Tekvodno akademije Kragujevac Elena Bradić osvojila je srebro na Svetskom prvenstvu za kadete u tekvondu.

Ova četrnaestogodnjikinja je na prvenstvu, koje je od 28. do 31. jula, održano u Sofiji branila boje Srbije sa mlađom sestrom Đurđom.

Elena kaže da joj je ovo bilo prvo takmičenje na kome je predstavljala svoju zemlju, a ne sebe.

– Nastupajući za reprezentaciju ostvarila sam ono što sam zamišljala kao mala. Zahvalna sam treneru, klubu, roditeljima i svima koji su me podržali na putu do medalje, istakla je ova mlada Kragujevčanka.

Majstor tekvondoa i Elenin trener Slavko Germanac ističe da iza ovog rezultata stoji veliki i naporan posao.

– Tekvodno akademija u Kragujevcu postoji već pet godina i od samog početka nismo pravili pauze, ni odmora, a kada se to sjedini sa talentom i željom ovakvog takmičara, rezultat mora da bude visok, ističe Germanac.

Na prijemu koji su u čast Eleninog uspeha organizovali gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović istaknuto je da su ostvareni sjajni rezultati zahvaljujući posvećenosti, velikom odricanju i neprestanom trudu i radu mladih sportistkinja.

– Siguran sam da u svemu tome veliki doprinos ima i Grad jer već nekoliko godina pruža podršku klubu kroz godišnje i posebne programe, a to ćemo nastaviti i u buduće, rekao je Stevović.

On očekuje da Elena bude naša nova Milica Mandić, nova olimpijka i da Kragujevac kao njen grad u budućnosti ima značajnu ulogu za tekvondo u zemlji.

Gradonačelnik Nikola Dašić je na prijemu istakao da su Elenini uspesi veliki podsticaj za ostalu decu i mlade da se pronađu u zdravim aktivnostima, što sport svakako jeste.

– Naše srce je zaista puno zbog svega toga i zahvalan sam Eleni i njenoj mlađoj sestri Đurđi koja je učestvovala i, pored trenera, bila podrška sestri na međunarodnom takmičenju, a od koje za koju godinu, takođe, možemo da očekujemo slične uspehe.

Tekvodno akademija Kragujevac ima blizu 200 članova, podeljenih u različite grupe u zavisnosti od stepena do kojeg su stigli, a Elena je u prvom timu koji čine deset takmičara.

Osvajačici mnogobrojnih medalja sa nacionalnih i međunarodnih takmičenja Eleni Bradić već sledećeg meseca predstoji KUP Srbije, a zatim u novembru Evropsko prvenstvo na Malti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari