Kraj jedne, najava druge bajke 1Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Posle velike i neizvesne borbe Dušan Lajović izgubio je četvrtfinalni duel protiv Kevina Andersona na mastersu u Madridu, rezultatom 6:7, 6:3, 3:6.

Srpski igrač odigrao je dobar meč, pogotovo drugi set, ali je Južnoafrikanac stigao do najvećeg uspeha u karijeri kada se posmatraju mastersi pošto je imao više snage i koncentracije u završnici.

Prvi set obeležila je rezultatska klackalica. Nakon što su razmenili brejkove dvojica rivala ostali su sigurni na svom servisu zbog čega se ušlo u taj-brejk koji je Kevin Anderson bolje otvorio napravivši prednost od 3:0, a ubrzo potom i do 5:1. Srpski igrač uspeo je da vrati dva brejka i spase jednu set loptu ali ne i da napravi preokret. Izgubljen prvi set u poslednjem trenutku nije poremetio 95. tenisera sveta pošto je u nastavku zaigrao mnogo bolje, i napravivši samo šest neiznuđenih grešaka, vratio je meč u egal.

U samoj završnici ponestalo je snage Lajoviću  a njegov pad u igri Anderson koristi da napravi brejk za 3:1, što vrlo brzo pretvara u pobedu, pa će u nastavku turnira igrati protiv pobednika meča između Rafaela Nadala i Dominika Tima.

Na drugoj strani Lajović,  koji je ušao u glavni žreb iz kvalifikacija, može biti zadovoljan svojom igrom u Madridu s obzirom da je na putu do četvrtfinala redom eliminisao  Karena Kačanova (38. na ATP listi), potom Rišara Gaskea (29.), a onda i Huana Martina del Potra (šesti na planeti).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari