Kraj sezone za Erona Rodžersa 1Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Kvoterbek Njujork Džetsa Eron Rodžers doživeo je rupturu Ahilove tetive u meču prvog kola NFL sezone protiv Bafalo Bilsa, što znači da je njegova debitantska sezona u dresu Džetsa okončana, prenose američki mediji.

Džetsi su slavili posle produžetka rezultatom 22:16 zahvaljujući tome što je ruki vajd risiver Ksavijer Gibson pant protivnika pretvorio u tačdaun.

Nakon tri minuta od početka utakmice ozbiljnu povredu je doživeo kvoterbek Grin Bej Pekersa, koji je posle obaranja defanzivnog enda Bilsa Lenarda Flojda bio primoran da napusti teren.

Nakon snimaka ustanovljeno je da je u pitanju ipak teža povreda te je na taj način Rodžersova sezona okončana posle samo četiri snepa.

Udela u povredi imala je i veštačka trava – podloga za koju brojni igrači smatraju da je glavni razlog za učestale povrede igrača koje se ne bi dogodile na prirodnoj travi.

Napad Džetsa će predvoditi nekadašnji drugi pik Zek Vilson, koji je u dosadašnjem delu karijere nije opravdao očekivanja, s obzirom da je na draftu 2021. godine izabran kao drugi pik.

Međutim, sinoć je uspeo da odvede svoj tim do pobede protiv favorizovanih Bilsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari