Krajinović izgubio u prvom kolu mastersa u Madridu 1foto EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Srpski teniser Filip Krajinović nije danas uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Madridu, pošto je izgubio od 81. igrača sveta Australijanca Kristofera O’Konela posle tri seta, 4:6, 7:6, 2:6.

Krajinović, 79. teniser sveta, izgubio je posle dva sata i 19 minuta.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog, kada je O’Konel oduzeo servis Krajinoviću, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo u meču.

Australijanac je napravio brejk u trećem gemu drugog seta, vodio je sa 3:1, i 4:2, a pri vođstvu 5:4 nije iskoristio dve brejk i meč lopte. On je posle toga servirao za pobedu, ali mu je Krajinović oduzeo servis i izjednačio na 5:5.

O’Konel je odmah vratio brejk i poveo, a zatim mu je Krajinović oduzeo servis i izborio je taj-brejk. Srpski teniser igrao je bolje, dobio je taj-brejk sa 7:2 i ostao je u meču.

U prva dva gema trećeg seta teniseri su napravili po brejk, a Australijanac je u četvrtom gemu ponovo oduzeo servis Krajinoviću i posle gema na svoj servis poveo je sa 4:1.

Teniseri su zatim bili sigurni na svoje servise sve do poslednjeg gema, kada je O’Konel napravio još jedan brejk, iskoristio treću meč loptu i ostvario prvu pobedu na jednom turniru iz masters serije.

On će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica, koji je kao osmi nosilac bio slobodan u prvom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari